Rheden: Beekhuizense Bossen en Rozendaalse Veld

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Rheden: Beekhuizense Bossen en Rozendaalse Veld
provincie:Gelderland
afstand:12.6 km
gelopen:December 2022
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:52.03680, 5.99081
startpunt:Parkeerplaats Brandtoren Rheden
downloads: 426 ( gpx: 423 | kml: 3 )
Een mooie geheel onverharde wandeling door de bossen en heidevelden van Nationaal Park Veluwezoom. De parkeerplaats Brandtoren bevindt zich aan het einde van een smalle, naamloze en doodlopende weg. Vanaf de parkeerplaats gaat de route direct de bossen van Beekhuizen in. Na een paar honderd meter zie je rechts van het pad de restanten liggen van een Duits radiopeilstation (Teerose II) afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Weer iets verderop passeren we op een kleine afstand Signaal Imbosch, een bijna 110 meter hoge zandheuvel. Omdat de heuvel in het bos ligt en er vanaf de top geen uitzicht is besluiten we deze niet aan te doen. Na nog geen 2 kilometer wordt het gebied rondom de Posbank aangedaan. Het is nog vroeg en er zijn nog bijna geen andere wandelaars. Wij hebben alle tijd om van dit prachtige landschap te genieten. Vanaf de Posbank loopt de route verder richting de schaapskooi om daarna over slingerende paden richting de Beekhuizense beek te gaan. De beek volgen we helaas maar een klein stukje maar even later doet de route de Emmapiramide aan. Een kunstmatige uitkijkheuvel van 98 meter hoog met daarop een houten uitzichttoren van 30 meter. De heuvel (eigenlijke naam Kluizenaarsberg) werd in 1891 in het kader van een werkverschaffingsproject opgeworpen en had als doel het waarnemen van eventuele bosbranden.

Aan het eind van de route lopen we nog een paar kilometer over het Rozendaalse Veld. Het eerste stuk gaat door een hondenlosloopgebied maar het is er vandaag erg rustig. Vlak voor we weer op het startpunt terugkeren lopen we nog langs de enige bewaarde brandtoren die de Veluwe nog rijk is.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Rheden_-_Beekhuizense_Bossen_en_Rozendaalse_Veld_12.6_km.gpx”
aantal downloads: 423  –  bestandsgrootte: 54,82 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 1e19d0013af13f8a0b7df95a77855484
SHA1: f7d82f423ea142b314fba5dfb2495aa7a386b787
SHA256:9316c330fa89d504021da97fa673375fe235f0f8ebf4c9b8b10d90ac4f5aa689
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Rheden_-_Beekhuizense_Bossen_en_Rozendaalse_Veld_12.6_km.kml”
aantal downloads: 3
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *