Rheden: Klimmen en dalen, stevig stappen tussen Rheden en Velp

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Rheden: Klimmen en dalen, stevig stappen tussen Rheden en Velp
provincie:Gelderland
afstand:9.7 km
gelopen:Januari 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.wandelenopdeveluwezoom.nl
coördinaten start:52.02536, 6.00481
startpunt:parkeerplaats De Bocht, Rheden
downloads: 456 ( gpx: 454 | kml: 2 )
Deze fraaie IVN wandeling tussen Velp en Rheden heeft mij doen verrassen. Ik heb al diverse wandelingen in dit gebied gemaakt maar toch wist deze route voor mij een aantal nieuwe paden aan te doen. Vanaf de parkeerplaats loopt de route in het begin vooral omlaag richting de Beekhuizerbeek. Bij het beginpunt is de beek nog een klein stroompje en valt deze vanaf het pad soms niet eens te zien. Na het passeren van de oude ijskelder blijkt het pad bij Hotel Beekhuizen verspert. De eigenaren zijn blijkbaar niet zo gecharmeerd van wandelaars. Via een korte omweg met een stevige klim en dito afdaling kunnen we de afsluiting en het hotel passeren om daarna weer bij de beek uit te komen. Nu volgt een fraai stukje waar het pad flak langs de diep ingeslepen beek loopt. Iets later wordt de Beekhuizer vijver aangedaan met bijbehorende waterval. Na het passeren van de vijver is (en blijft) het klimmen en dalen richting Rheden. Over fraaie, afwisselend breede en smalle paden gaat de route verder richting het bezoekerscentrum Veluwezoom.

Via het Koetshuis en de schaapskooi gaat de route verder richting het gebied van de Posbank. Een uitkijkpunt geeft een mooi uitzicht over dit gebied. Even verderop wordt de wildobservatiepost Herikhuizen aangedaan. vanaf hier is het nog een kort stukje door het bos terug naar het startpunt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Rheden_-_Klimmen_en_dalen_stevig_stappen_tussen_Rheden_en_Velp_-_9.7_km.gpx”
aantal downloads: 454  –  bestandsgrootte: 52,96 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 12ce18f6e3b8138be25e2a3136b77bfd
SHA1: 28d8495f68ac2194d890c688d549f2a3385e256c
SHA256:4d01dee1cbb4099d21635c996125c45b8388e6d37264c17571494671796566db
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Rheden_-_Klimmen_en_dalen_stevig_stappen_tussen_Rheden_en_Velp_-_9.7_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *