Rhenen: Grebbeberg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Rhenen: Grebbeberg
provincie:Utrecht
afstand:4.7 km
gelopen:Maart 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Gelderse Vallei
coördinaten start:51.95681, 5.58591
startpunt:Ouwehands Dierenpark, parkeerplaats west, Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen
downloads: 95 ( gpx: 95 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling uit de wandelgids uit 2005 is nog geheel volgens de route van destijds te lopen. Wel zijn hier en daar in de routebeschrijving aangegeven markeringspunten verdwenen. Langs de stuwwal lopen soms meerdere paden vlak naast elkaar. Het maakt dan weinig uit welk pad er gekozen wordt. Ik volg voor deze wandeling de stuwwalrand zo nauwkeurig mogelijk.

Vanaf de parkeerplaats bij Ouwehands Dierenpark wordt de doorgaande weg overgestoken en volg er al direct een fraai stuk over de rand van de stuwwal. Vanaf de Grebbeberg zijn er regelmatig fraaie uitzichten over het laaggelegen rivierenlandschap. Na het nogmaals oversteken van de doorgaande weg verlaat ik heel even de route voor een bezoek aan het Militair Ereveld Grebbeberg. Via het achter het ereveld gelegen bos gaat de route weer terug richting het startpunt. Bij het passeren van de oosterlijke parkeerplaats wordt het aanzienlijk drukker en loop ik tussen de ouders en kinderen richting de ingang van het dierenpark. Na het passeren van de ingang lopen de laatste meters tegen de bezoekersstroom in richting de westelijk gelegen parkeerplaats (startpunt).
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

De parkeerplaatsen van Ouwehands Dierenpark zijn op drukke dagen betaald parkeren. In de winter kan er veelal gratis geparkeerd worden. Een prima parkeeralternatief is de parkeerplaats bij het Militair Ereveld Grebbeberg. De route loopt daar vlak langs.

In de wandelgids zijn als route 1 en route 2 een korte en een lange variant van deze route opgenomen. De kortere variant met een afstand van 4.7 km vindt u onder de titel Rhenen: Grebbeberg.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Rhenen_-_Grebbeberg_-_4.7_km.gpx”
aantal downloads: 95  –  bestandsgrootte: 28,46 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 715909eebe4a2ff42d1ee73ce3567c31
SHA1: 7e717c7ea84481b6a59d25802b80341e7a5bc02b
SHA256:7bc69f9479eff72dcbc00c34a5f9397a0f05c3c1f9b92c1cdb4b920e7e8f0da7
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Rhenen_-_Grebbeberg_-_4.7_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *