Romeinse Limespad: Heveadorp – Arnhem

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Romeinse Limespad: Heveadorp – Arnhem
provincie:Gelderland
afstand:20.8 km
gelopen:Oktober 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 16: Romeinse Limespad
etappe nummer:15e etappe
bron:Wandelgids Romeinse Limespad
coördinaten start:51.97499, 5.82388
startpunt:Bushalte Drielse Veer, Oosterbeek
downloads: 716 ( gpx: 716 | kml: 0 )
De 15e etappe van het Romeinse Limespad loopt grotendeels door mijn 'achtertuin' Arnhem. Veel paden en wegen ken ik al van eerdere wandelingen en dat maakt dat deze etappe voor mij minder spannend cq. uitdagend is dan de voorgaande etappen. Toch heb ik tijdens deze etappe weer een paar nieuwe paden en wegen mogen ontdekken. Vanaf het startpunt bij de bushalte aan het Drielse Veer (wat met een oversteek met het veer over de Nederrijn maar 4 kilometer van het eindpunt van deze etappe ligt) volgen we eerst het Kerkpad naar de Oude kerk van Oosterbeek. Dit is een leuk, smal pad, deels van vlonders voorzien. Vandaag is het er echter een komen en gaan van andere wandelaars. Na het passeren van dit kerkje loopt deze etappe verder door de uiterwaarden van de Rosandepolder. Hierbij passeren we de spoorbrug van het traject Arnhem - Nijmegen twee maal. Via een klein stukje van de rand van Oosterbeek gaat de etappe verder naar Mariëndaal. Een fraai oud buiten met beeklopen, vijvers, bossen en weilanden. Ook hier zijn vandaag helaas erg veel wandelaars met meestal één of meerdere loslopende honden. Bovenaan Mariëndaal doet de route de 150 jaar oude Groene Bedstee aan; de grootste loofgang (een soort van tunnel binnen een beukenhaag) van Nederland met een lengte van 300 meter.

Na Mariëndaal loopt deze etappe verder door Arnhem (loopt vlak langs het centraal station) om daarna al snel via één van de bruggen over de Nederrijn naar Arnhem Zuid te gaan. Wat fijn dat deze route nu eens niet door iedere drukke winkelstraat van de stad loopt. Na het passeren van de Rijn gaan we verder door de uiterwaarden van Meinerswijk. Hier wordt het gelukkig wat rustiger met overige recreanten en heb ik weer even de omgeving voor mijzelf alleen. Van de wijk Elderveld krijgen we niet veel te zien. De route loopt keurig door een parkachtige omgeving aan de buitenzijde van deze wijk. Bij het spoor aangekomen (we passeren nogmaals de lijn Arnhem - Nijmegen) blijkt de markering van de omleiding nog steeds aanwezig en actief. Dat is vreemd, ik woon daar redelijk in de buurt en weet dat de stremming al sinds begin september is opgeheven. Ik negeer de omleiding en blijf hier de oorspronkelijke route langs het spoor volgen (de omleiding loopt grotendeels over een bouwweg door een wijk in aanbouw). Via smalle en rustige landwegen loopt de route verder buitenom de wijk Schuytgraaf. Na bijna 21 kilometer verlaat ik de route richting de bushalte. Hier stopt deze etappe voor jullie. Zelf loop ik na de bushalte nog een kleine driehonderd meter door naar mijn huis.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Mijn oorspronkelijke plan was om na 15 kilometer, na het verlaten van uiterwaarde Meijnerswijk, naar bushalte Hagemanswei (Hollandweg) te lopen. Etappe 16 zou dan op bijna 18 kilometer uitkomen. Echter door het mooie weer besluit ik om vandaag nog 5 kilometer door te lopen. De nog te lopen etappe 16 wordt hierdoor teruggebracht tot ongeveer 13 kilometer.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “15_-_Heveadorp_-_Arnhem_-_20.8_km.gpx”
aantal downloads: 716  –  bestandsgrootte: 54,77 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: d8b46dd10ac53c437b89d8fd62e504dd
SHA1: e8ffa1c9263d56113f49e674c2da0198d7e14bd9
SHA256:7a6d358d1778d381ea266263a9b5cfb48a5e5488d27a0ed02ab094a8d08e7706
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “15_-_Heveadorp_-_Arnhem_-_20.8_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Katwijk - Leiden
etappe 2: Leiden - Leiden
etappe 3: Leiden - Hazerswoude Dorp
etappe 4: Hazerswoude Dorp - Alphen aan den Rijn
etappe 5: Alphen aan den Rijn - Bodegraven
etappe 6: Bodegraven - Papekop
etappe 7: Papekop - Harmelen
etappe 8: Harmelen - Utrecht
etappe 9: Utrecht - Bunnik
etappe 10: Bunnik - Werkhoven
etappe 11: Werkhoven - Maurik
etappe 12: Maurik - Lienden
etappe 13: Lienden - Wageningen
etappe 14: Wageningen - Heveadorp
etappe 15: Heveadorp - Arnhem
etappe 16: Arnhem - Bemmel
etappe 17: Bemmel - Nijmegen
etappe 18: Nijmegen - Wyler
etappe 19: Wyler - Kleve
etappe 20: Kleve - Kalkar
etappe 21: Kalkar - Marienbaum
etappe 22: Marienbaum - Xanten

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *