Romeinse Limespad: Kalkar – Marienbaum

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Romeinse Limespad: Kalkar – Marienbaum
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:10.9 km
gelopen:November 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 16: Romeinse Limespad
etappe nummer:21e etappe
bron:Wandelgids Romeinse Limespad
coördinaten start:51.73839, 6.29211
startpunt:Bushalte Markt, Kalkar
downloads: 987 ( gpx: 985 | kml: 2 )
Deze etappe was even zoeken. Op meerdere plaatsen klopte de de door mij gedownloade track niet meer met de E8 route. Op andere punten waren er zoveel witte kruizen (X) aangebracht zonder toelichting dat het niet duidelijk werd welke nu voor de E8 route waren. De route bevat een lang en saai stuk over de drukke Römerstraße. Deze (vroeger) Romeinse verbindingsweg past natuurlijk in het thema van deze wandeling maar ik heb na enige tijd toch besloten om de oude route via de Grenzweg en Baukamp te gaan volgen. Het overgeslagen stukje van de Römerstraße is als losse track echter toegevoegd aan de hieronder te downloaden route. Ondanks het lange stuk door Kalkar en het lange stuk over de Römerstraße blijft dit toch een aardige route. De stukken die overblijven zijn gevarieerd en lopen veelal over zeer rustige wegen en paden.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Ook dit deel van de route loopt gelijk aan de X2/E8 route. Je volgt hiervoor voornamelijk de X-markering met soms de extra aanduiding X2 of E8.

Het eindpunt in Marienbaum ligt aan buslijn 44 (Xanten - Kalkar - Kleve). Een kaartje (euro 6,10, prijspeil 2022) is in de bus te koop tegen kontante betaling. Zie de reisplanner van Deutsche Bahn voor actuele vertrektijden.

Wij hebben de auto naar Kalkar genomen. Daar net buiten het centrum geparkeerd op parkeerplaats P2 (gratis) en vervolgens deze route gestart.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “21_-_Kalkar_-_Marienbaum_-_10.9_km.gpx”
aantal downloads: 985  –  bestandsgrootte: 23,79 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 5a0066fd1833c0b495d2d8ea8a2c96d0
SHA1: 94142fe4531983bf3d5a2fceec8f85f98ceed913
SHA256:9c9cf59b645c1c0f0ede687aa7cb8f1c2c2a3bd34ca2f2faff395b1f5b0860e6
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “21_-_Kalkar_-_Marienbaum_-_10.9_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Katwijk - Leiden
etappe 2: Leiden - Leiden
etappe 3: Leiden - Hazerswoude Dorp
etappe 4: Hazerswoude Dorp - Alphen aan den Rijn
etappe 5: Alphen aan den Rijn - Bodegraven
etappe 6: Bodegraven - Papekop
etappe 7: Papekop - Harmelen
etappe 8: Harmelen - Utrecht
etappe 9: Utrecht - Bunnik
etappe 10: Bunnik - Werkhoven
etappe 11: Werkhoven - Maurik
etappe 12: Maurik - Lienden
etappe 13: Lienden - Wageningen
etappe 14: Wageningen - Heveadorp
etappe 15: Heveadorp - Arnhem
etappe 16: Arnhem - Bemmel
etappe 17: Bemmel - Nijmegen
etappe 18: Nijmegen - Wyler
etappe 19: Wyler - Kleve
etappe 20: Kleve - Kalkar
etappe 21: Kalkar - Marienbaum
etappe 22: Marienbaum - Xanten

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

2 gedachten over “Romeinse Limespad: Kalkar – Marienbaum

  1. Beste Michel,
    Wij zijn in april met het Romeinse Limes pad begonnen en begin september geëindigd in Berg en Dal. We lopen wanneer we zin en tijd hebben. Dit was onze 21 ste LAW we zijn inmiddels aan nr 22 begonnen! Het stuk door Duitsland lopen we nu aan de hand van jou kaartjes en aanwijzingen.. Wij wonen aan de grens met Duitsland en lopen deze etappes dan ook tussendoor op een rustige zondag. (Meestal lopen we een paar dagen achter elkaar met overnachtingen hier en daar) Jammer dat het boekje maar tot Berg en Dal gaat, want de etappes in Duitsland zijn minstens zo mooi !! Daarom zijn we blij met jou pagina’s over dat laatste stuk zodat we die goed kunnen volgen. (Wij lopen niet met gps)
    Hartelijk dank daarvoor.

    • Dank je voor je berichtje Jacqueline. Veel wandelplezier met het afronden van het Duitse deel van het Romeinse Limespad!

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *