Romeinse Limespad: Kleve – Kalkar

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Romeinse Limespad: Kleve – Kalkar
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:17.6 km
gelopen:November 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 16: Romeinse Limespad
etappe nummer:20e etappe
bron:Wandelgids Romeinse Limespad
coördinaten start:51.79011, 6.14499
startpunt:Bushalte Bahnhof, Kleve
downloads: 1111 ( gpx: 1109 | kml: 2 )
Ik heb deze etappe als onderdeel van de E8 al eens begin jaren 2000 gelopen. Veel kan ik mij hier echter niet meer van herinneren en inmiddels is een deel van de route van de rechter oever van de Wetering verplaatst naar de linker oever. Hierdoor wordt een vervelend stuk langs de doorgaande weg B9 vermeden. Vanaf het station wordt al snel het centrum verlaten en volgt de route de oevers van het Kermisdahl. Bij de Klever Ring aangekomen dien je de parallelweg en niet het fietspad te volgen. Via de parallelweg ga je nog voor de Wetering onder de B9 door. Deze wetering volg je eerst via de linker oever en wat later via de rechter oever. De eerste eerste 10 km volg je een een smalle strook bos waardoor je van de drukke wegen en de bebouwing in dit gebied niet heel veel merkt. Ter hoogte van Schloss Moyland volgt even een vervelend stuk door de berm van de Moylander Allee. De weg is smal en bochtig en er wordt hier 'op zijn Duits' stevig doorgereden. Goed opletten dus.

Er volgt nu een kort stuk door het natuurgebied rondom de Baggersee. Dit deel van de route is tussen 1 april en 30 september niet toegankelijk. In deze maanden dien je de (saaie) route via de Alte Bahn te nemen. Ook als je langs de Baggersee loopt dan ontkom je niet aan een kort stuk langs de drukke Alte Bahn. Je steekt deze weg 2x over. Wederom goed opletten dus. Er volgt nu nog een kort stuk door open landschap en na 17 km wordt het plaatsje Kalkar bereikt. Kalkar heeft een mooi historisch centrum met veel oude panden met bijbehorende historische gevels. Wat jammer dat het marktplein tevens als parkeerplaats in gebruik is.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Dit deel van de route loopt gelijk aan de X2/E8 route. Je volgt hiervoor voornamelijk de X-markering met soms de extra aanduiding X2 of E8.

Het eindpunt in Kalkar ligt aan buslijn 44 (Xanten - Kalkar - Kleve). Een kaartje (euro 6,10, prijspeil 2022) is in de bus te koop tegen kontante betaling. Zie de reisplanner van Deutsche Bahn voor actuele vertrektijden.

Wij hebben de auto naar Kalkar genomen. Daar net buiten het centrum geparkeerd op parkeerplaats P2 (gratis) en vervolgens naar het marktplein gelopen om daar de bus naar Kleve te nemen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “20_-_Kleve_-_Kalkar_-_17.6_km.gpx”
aantal downloads: 1109  –  bestandsgrootte: 44,75 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 5e54e37b702157cd3682b43d08974f24
SHA1: e5d0b014ca8f614fadb4b5aedc0321cffd2c3759
SHA256:7460fc2891a47dfcd6befa05779ae52f4f7a6a947eb16345412ef64a86cddd6f
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “20_-_Kleve_-_Kalkar_-_17.6_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Katwijk - Leiden
etappe 2: Leiden - Leiden
etappe 3: Leiden - Hazerswoude Dorp
etappe 4: Hazerswoude Dorp - Alphen aan den Rijn
etappe 5: Alphen aan den Rijn - Bodegraven
etappe 6: Bodegraven - Papekop
etappe 7: Papekop - Harmelen
etappe 8: Harmelen - Utrecht
etappe 9: Utrecht - Bunnik
etappe 10: Bunnik - Werkhoven
etappe 11: Werkhoven - Maurik
etappe 12: Maurik - Lienden
etappe 13: Lienden - Wageningen
etappe 14: Wageningen - Heveadorp
etappe 15: Heveadorp - Arnhem
etappe 16: Arnhem - Bemmel
etappe 17: Bemmel - Nijmegen
etappe 18: Nijmegen - Wyler
etappe 19: Wyler - Kleve
etappe 20: Kleve - Kalkar
etappe 21: Kalkar - Marienbaum
etappe 22: Marienbaum - Xanten

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *