Romeinse Limespad: Wageningen – Heveadorp

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Romeinse Limespad: Wageningen – Heveadorp
provincie:Gelderland
afstand:19.1 km
gelopen:September 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 16: Romeinse Limespad
etappe nummer:14e etappe
bron:Wandelgids Romeinse Limespad
coördinaten start:51.96400, 5.65919
startpunt:Bushalte Hof van Gelderland, Wageningen
downloads: 782 ( gpx: 781 | kml: 1 )
Deze etappe is één van de fraaiere etappes van het Romeinse Limespad. De route loopt grotendeels gelijk met het eerder door mij gelopen Maarten van Rossumpad maar rondom Renkum is de route, in vergelijking tot het eerder gelopen Maarten van Rossumpad, toch aardig aangepast. Vanuit Wageningen loop je via de haven gelijk de uiterwaarden in waar je via smalle paden door hoge beplanting je een weg zoekt naar de Nederrijn. Vervolgens wordt de uiterwaarde verlaten en de stuwwal beklommen om even verderop door het Arboretum Belmonte de route voort te zetten. Net als een paar jaar eerder is de markering aan het eind van het arboretum verwarrend en bij hotel De Wageningse Berg raak ik het spoor (wederom net als een paar jaar eerder) opnieuw kwijt. Te veel markeringen die allen wat betreft de route dood lijken te lopen. Wat vanaf hier volgt is een mooi stuk over de stuwwal met af en toe prachtige vergezichten over het rivierenlandschap. Via Oranje Nassau's Oord word het dorp Renkum aangedaan waar de route (helaas) dwars doorheen loopt. Na het oversteken van de Rijksweg volgt echter weer een mooi stuk door de uiterwaarden en na het passeren van de A50 loopt de route weer verder over de stuwwal. Op dit stuk van de route is helaas bijna geen mogelijkheid om even op een bankje te zitten om wat te eten of te drinken. Doorlopen dus. Via de stuwwal wordt Kasteel Doorwerth aangedaan. Ook hier is wat verwarring over de route. Blijkbaar kun je zowel rondom het kasteel als dwars door het kasteel de route vervolgen. Omdat ik de route rondom al eerder had gelopen besluit ik de route over de binnenplaats te nemen. Tot slot volgt wederom een fraai stuk over de stuwwal om uiteindelijk onderaan Heveadorp bij het Drielse Veer deze etappe te beeindigen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “14_-_Wageningen_-_Heveadorp_--19.1_km.gpx”
aantal downloads: 781  –  bestandsgrootte: 78,76 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: f29f066eae4e514d44653726a1fbb3c6
SHA1: 31552d8d026d1218a163bc6c549f41ffe2610436
SHA256:81ef151ad83c6b67b0e1d6adca6b5613ff58ef378b5edaf34507151d09c7b71d
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “14_-_Wageningen_-_Heveadorp_--19.1_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Katwijk - Leiden
etappe 2: Leiden - Leiden
etappe 3: Leiden - Hazerswoude Dorp
etappe 4: Hazerswoude Dorp - Alphen aan den Rijn
etappe 5: Alphen aan den Rijn - Bodegraven
etappe 6: Bodegraven - Papekop
etappe 7: Papekop - Harmelen
etappe 8: Harmelen - Utrecht
etappe 9: Utrecht - Bunnik
etappe 10: Bunnik - Werkhoven
etappe 11: Werkhoven - Maurik
etappe 12: Maurik - Lienden
etappe 13: Lienden - Wageningen
etappe 14: Wageningen - Heveadorp
etappe 15: Heveadorp - Arnhem
etappe 16: Arnhem - Bemmel
etappe 17: Bemmel - Nijmegen
etappe 18: Nijmegen - Wyler
etappe 19: Wyler - Kleve
etappe 20: Kleve - Kalkar
etappe 21: Kalkar - Marienbaum
etappe 22: Marienbaum - Xanten

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *