Romeinse Limespad: Weyler – Kleve

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Romeinse Limespad: Weyler – Kleve
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:20.4 km
gelopen:Oktober 2022
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:LAW 16: Romeinse Limespad
etappe nummer:19e etappe
bron:Wandelgids Romeinse Limespad
startpunt:Bushalte Mühle, Kranenburg Wyler
downloads: 1745 ( gpx: 1743 | kml: 2 )
Vanuit Wyler volgt de route de doorgaande weg K44. Ook al loop je zelf veelal over de parallelweg en zie je de auto's niet, je hoort ze wel. Bovendien moet je tot drie keer toe deze drukke weg oversteken. In Kranenburg loopt de route door het oude stadcentrum. Ik blijf hier de Wanderstrasse erg leuk vinden waar de oude kleine huizen voor hun achtermuur dankbaar gebruik hebben gemaakt van de stadsmuur. Na een kleine 5 kilometer wordt het Reichswald aangedaan waar de route de komende 10 kilometer doorheen blijft lopen. Persoonlijk vind ik het eerste deel hiervan het leukst. Je loopt dan langs de bosrand en hebt regelmatig fraai zicht op het naastgelegen landschap. Het 2e deel door het Reichswald, als je de B504 hebt overgestoken, bestaat uit brede en kaarsrechte boswegen. Na het Reichswald volgt een (redelijk saai) stuk door de buitenwijken van Kleve om daarna de bossen rondom de Sternberg aan te doen. Tot slot gaat de route verder door één van de hoofdwegen richting het centrum. Het laatste deel van de route loopt door de winkelstraten van Kleve.

Deze etappe loopt gelijk met de etappe van het Grote Rivierenpad wat in Kleve zijn eindpunt heeft.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Dit deel van de route loopt gelijk aan de X2/E8 route. Naast de rood-wit markering van het Grote Rivierenpad kun je ook de X-markering van de X2/E8 volgen.

Het eindpunt in Wyler ligt aan buslijn 58 Nijmegen - Kleve - Emmerich. Op deze Duitse bus kun je, net als in het Nederlandse OV in- en uitchecken met je OV-chipkaart. De bus rijdt op zaterdag ieder uur en op zondag om het uur.

De aansluiting van lijn 58 op station Nijmegen is helaas niet zo goed als je daarna met de stoptrein verder moet richting Arnhem. Zowel op de heen- als op de terugreis heb ik 28 minuten extra van station Nijmegen mogen genieten.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “19_-_Wyler_-_Kleve_-_20.4 km.gpx”
aantal downloads: 1743  –  bestandsgrootte: 41,95 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: d2d2748cd5be40e25b174fa45d4e6725
SHA1: b6f838bdf2a62804fbd8b61a3ae091eb8f1af5d1
SHA256:2fd2416f72d392badc784399b6880879908a42a1109333f8907dce7ee797e5b3
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “19_-_Wyler_-_Kleve_-_20.4 km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

etappe 1: Katwijk - Leiden
etappe 2: Leiden - Leiden
etappe 3: Leiden - Hazerswoude Dorp
etappe 4: Hazerswoude Dorp - Alphen aan den Rijn
etappe 5: Alphen aan den Rijn - Bodegraven
etappe 6: Bodegraven - Papekop
etappe 7: Papekop - Harmelen
etappe 8: Harmelen - Utrecht
etappe 9: Utrecht - Bunnik
etappe 10: Bunnik - Werkhoven
etappe 11: Werkhoven - Maurik
etappe 12: Maurik - Lienden
etappe 13: Lienden - Wageningen
etappe 14: Wageningen - Heveadorp
etappe 15: Heveadorp - Arnhem
etappe 16: Arnhem - Bemmel
etappe 17: Bemmel - Nijmegen
etappe 18: Nijmegen - Wyler
etappe 19: Wyler - Kleve
etappe 20: Kleve - Kalkar
etappe 21: Kalkar - Marienbaum
etappe 22: Marienbaum - Xanten

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *