Rothaarsteig: Lutzel – Benfe

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Rothaarsteig: Lutzel – Benfe
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:8.4 km
gelopen:Juli 2017
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:Rothaarsteig
etappe nummer:8e etappe
coördinaten start:50.96849, 8.17178
startpunt:
Deze korte etappe is prima te lopen op de aanreisdag van deze korte vakantie. Het regent al de gehele dag en de gehele wandeling zal het blijven regenen. Deze korte etappe is een opvallend vlakke route die voor een groot deel het bergstroompje de Eder volgt. Vanwege de vele regen zijn de wandelpaden inmiddels ook in kleine riviertjes veranderd. De doorgaande paden zijn echter nog goed te belopen. Bijna aan het eind wordt de bron van de Eder aangedaan, de Ederquelle. Dit stuk van de route is drassig en de houten vlonder van het uitkijkpunt is zelfs gevaarlijk glad.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:


Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: cf34d32461561a7c0d3996f1dbcfa8c1
SHA1: a225102e4912877921b77c8b1ea840692fdd9ada
SHA256: 42e74db5a7f090bc466abe980a446a556f6092fe458f7a0cf5a180389492d62b

Vanuit Benfe kan je de bus naar het startpunt in Lutzel nemen. In de vakantieperiode is de bus echter vervangen door een taxibus. Deze dien je minimaal 45 minuten van te voren te reserveren via 0049 1803 504045. Kosten zijn 2.50 voor de rit naar Erndtebruck ZOB (Bahnhof). Vanuit daar kan je dan de bus naar Lutzel nemen. Ik heb er voor gekozen om dezelfde taxi te laten doorrijden. Kosten taxi van Erndtebruck ZOB naar Lutzel zijn 16 euro. Benfe heeft geen parkeerplaats, je parkeert de auto in het dorp langs de zijkant van de hoofdweg. Adres voor de navigatie: Dorfstraße 97 57339 Erndtebrück Germany

Etappe overzicht:

etappe 1: Brilon - Brilon-Wald
etappe 2: Brilon Wald - Niedersfeld
etappe 3: Niedersfeld - Winterberg
etappe 4: Winterberg - Hoheleye
etappe 5: Hoheleye - Jagdhaus
etappe 6: Jagdhaus - Hilchenbach
etappe 7: Hilchenbach - Lützel
etappe 8: Lutzel - Benfe
etappe 9: Benfe - Hainchen
etappe 10: Hainchen - Rodenbach
etappe 11: Rodenbach - Dillenburg

Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2017) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *