Rothaarsteig: Rodenbach – Dillenburg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Rothaarsteig: Rodenbach – Dillenburg
deelstaat:Hessen
afstand:13.7 km
gelopen:Juli 2017
soort wandeling:Lange Afstand Wandelpad (LAW)
naam wandeling:Rothaarsteig
etappe nummer:11e etappe
coördinaten start:50.77347, 8.20543
downloads: 1177 ( gpx: 1176 | kml: 1 )
Vandaag eerst met de trein van Dillenburg naar Rodenbach om daarna de iets meer dan 13 km terug te lopen. Deze laatste etappe van de Rothaarsteig begint vanuit Rodenbach met een flink klimmetje. Na de eerste kilometers door Duits productiebos gelopen te hebben wordt het terrein opener. Er komen meer weilanden maar de verkeersherrie neemt gaandeweg de route ook toe. Zo'n 4 km voor het einde wordt de daling ingezet maar wie denkt dat de route nu alleen bergafwaarts gaat komt bedrogen uit, zodra de drukke weg bij Haiger overgestoken is volgt weer een flinke klim omhoog. Onderweg komer er nu nog 2 uitkijkpunten welke een mooi uitzicht op de burcht van Dillenburg geven. Een echt eindpunt in Dillenburg wordt niet gevonden en het lijkt er op dat de route in Dillenburg naadloos overgaat in de Westerwald variant welke je via een andere route weer terug naar Hainchen voert. Ook nu weer opvallend veel routewijzigingen, diverse keren volgt de markering andere paden dan de door mij vooraf gedownloade GPS track.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Een treinkaartje Dillenburg - Rodenbach kost niet meer dan 3.15 euro en rechts naast het station (voorbij het busstation) is meer dan voldoende gratis parkeerruimte om de auto te parkeren.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “11_Rothaarsteig_-_Rodenbach_-_Dillenburg.gpx”
aantal downloads: 1176  –  bestandsgrootte: 45,59 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 9362da29cd276acfa5b230929f6fd807
SHA1: d4a24c2583a910e7c67b9ed0c3e4f9edfa750532
SHA256:f149fe5e79dfa1f855a52a87e1abbcfd87d143e6ab37771dd44d236969e8d540
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “11_Rothaarsteig_-_Rodenbach_-_Dillenburg.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:
Etappe overzicht:

etappe 1: Brilon - Brilon-Wald
etappe 2: Brilon Wald - Niedersfeld
etappe 3: Niedersfeld - Winterberg
etappe 4: Winterberg - Hoheleye
etappe 5: Hoheleye - Jagdhaus
etappe 6: Jagdhaus - Hilchenbach
etappe 7: Hilchenbach - Lützel
etappe 8: Lutzel - Benfe
etappe 9: Benfe - Hainchen
etappe 10: Hainchen - Rodenbach
etappe 11: Rodenbach - Dillenburg

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2017). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *