Rozendaal: Rozendaalse Veld – Wandelen over de mooiste heidevelden

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Rozendaal: Rozendaalse Veld – Wandelen over de mooiste heidevelden
provincie:Gelderland
afstand:16.8 km
gelopen:Februari 2023
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:52.02455, 5.97611
startpunt: parkeerplaats Rozendaalseveld, Kluizenaarsweg, Rozendaal
downloads: 418 ( gpx: 418 | kml: 0 )
Soms download ik een wandeling die dan vervolgens jaren in mijn archief blijft hangen. Zo ook deze wandeling, gedownload begin 2015 maar vervolgens was ik er niet aan toegekomen om deze ook daadwerkelijk te gaan wandelen. Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Ondanks dat de route acht jaar geleden was gedownload ondervond ik geen echte problemen. Op twee punten was een pad verdwenen maar daar kon ik, door een ander pad te kiezen, eenvoudig omheen lopen. De wandeling gaat geheel over onverharde paden en loopt inderdaad over prachtige heidevelden. In februari staan deze vanzelfsprekend niet in bloei maar rond augustus moet het één grote paarse gloed zijn.

Wat opvalt is de enorme stroom recreanten die van dit gebied gebruik maken. Bij de parkeerplaats aangekomen is het achteraan aansluiten en zoeken naar een plekje. Omdat de parkeerplaats direct aan het hondenlosloopgebied ligt is het een komen en gaan van baasjes met hond(en). De eerste twee kilometer loopt dan ook door dit hondenlosloopgebied en hier is het behoorlijk druk met honden en baasjes. Na het losloopgebied is het gedaan met de loslopende honden maar nu zijn het de fietsers en mountainbikers die ook veelvuldig gebruik dit gebied maken. En als er even geen fietsers zijn dan kom je wel een hardloper, ruiter of andere wandelaar tegen. Het lukt mij helaas niet om even vijf minuten alleen van het gebied te genieten.

Wat overblijft is een mooie wandeling door een prachtig gebied. Mijn advies is om deze route bij voorkeur niet, zoals ik heb gedaan, in het weekend te lopen. En als je dan toch in het weekend wilt lopen dan zijn er evenmooie routes in Nationaal Park Veluwezoom waar het veel minder druk is.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Rozendaal_-_Rozendaalse_Veld_-_Wandelen_over_de_mooiste_heidevelden_-_16.8_km.gpx”
aantal downloads: 418  –  bestandsgrootte: 38,21 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 71417c1baefe73258441df5320aadb08
SHA1: 73d0a3cc778e45aeeeb17cba61122213e172e6a3
SHA256:5c1bbb417c828ea0d02d3a993ddf5aba14d3abdd11947e7992b37ae367965210
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Rozendaal_-_Rozendaalse_Veld_-_Wandelen_over_de_mooiste_heidevelden_-_16.8_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *