Schaijk: De Schaijkse Heide – Natuurpark De Maashorst

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Schaijk: De Schaijkse Heide – Natuurpark De Maashorst
provincie:Noord-Brabant
afstand:13.1 km
gelopen:December 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Oost Brabant
coördinaten start:51.72680, 5.63010
startpunt:Parkeerplaats Udensedreef, nabij Udensedreef 14, 5374 RK Schaijk
downloads: 152 ( gpx: 152 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De wandeling start eigenlijk bij voormalig restaurant Buffalo Hill aan de N324. Het restaurant is echter afgebroken en de parkeermogelijkheden aldaar zijn verdwenen. Om die reden loopt deze route geheel in het noorden nog een klein stukje langs deze Rijksweg. Als alternatief startpunt is nu gekozen voor de parkeerplaats aan de Udensedreef. Hier kan het, zeker in het weekend, echter erg druk zijn met bezoekers van de Maashorst.

Deze wandeling volgt grotendeels de route volgens de wandelgids uit 2001. Sommige landschapskenmerken of markeringselementen zijn echter niet langer aanwezig waardoor deze route niet langer volgens deze wandelgidsbeschrijving is te lopen. Het stuk aan de oostkant vanaf de Klaverstraat tot aan de parkeerplaats wijkt op sommige punten af van de routebeschrijving. De oorzaak hiervan is dat door een herinrichting door natuurbegraafplaats Maashorst sommige paden verdwenen zijn. Hier proberen wij echter steeds zo dicht mogelijk bij de originele routepaden te blijven.

Het eerste stukje door het bos richting de Rijksweg is aardig maar niet bijzonder. Vanaf de Rijksweg en over de Nistelrooise baan is de omgeving wat rommelig. Pas voorbij de zandwinning wordt de omgeving weer natuurlijker. De eerste kilometers lopen over redelijk rechte paden door bosrijk gebied. Vaak door het bos, af en toe op de overgang tussen bos en heide. In het zuiden lootp de route langs grote grasvlakten waar grote grazers actief het beheer van de grasmat op zich hebben genomen.

In het oosten loopt de route eerst door open agrarisch land om daarna weer de bosrand op te zoeken. Het laatste stuk van deze route loopt over de aldaar aanwezige natuurbegraafplaats.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Schaijk_-_De_Schaijkse_Heide_-_Natuurpark_De_Maashorst_-_13.1_km.gpx”
aantal downloads: 152  –  bestandsgrootte: 21,03 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: fd31aca5b99710e3b587371e591fb3b3
SHA1: a5b3bb99e199e7dca3d54eb1d6a403e77b869af4
SHA256:84b547365750ff3222102b0a94965f89c237a9d47406fceb801ade254aa1dc9d
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Schaijk_-_De_Schaijkse_Heide_-_Natuurpark_De_Maashorst_-_13.1_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *