Schijndel: Wijboschbroek

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Schijndel: Wijboschbroek
provincie:Noord-Brabant
afstand:5.2 km
gelopen:November 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Oost Brabant
coördinaten start:51.62008, 5.48013
startpunt:Parkeerplaats kruising Aakendonk en Oude Dijk, 5482 VH Schijndel
downloads: 181 ( gpx: 180 | kml: 1 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route door de natte bossen bij Schijndel is nog geheel volgens de originele routebeschrijving te wandelen. Ondanks de drukte op de parkeerplaats kom je tijdens de wandeling door dit bos bijna niemand tegen. Bijna iedereen kiest voor de hoger (en droger) gelegen paden.

Vanaf de parkeerplaats zijn de paden de eerste meters nog redelijk droog maar al spoedig wordt het nattere gedeelte van het bos aangedaan. Sommige stukken staan ietwat onder water en geregeld is het een kunst om de ergste modder te ontwijken. Waterdichte schoenen zijn een aanrader voor deze wandeling. In hoofdlijnen volgt deze wandeling de markering van het aldaar aanwezige laarzenpad. Op sommige punten wordt echter net even een andere variant gekozen. Het stukje over de Achterdijk was door de vele regenval van de afgelopen dagen veranderd in één grote modderpoel maar de overige paden waren met de juiste schoenen prima te belopen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Schijndel_-_Wijboschbroek_-_5.2_km.gpx”
aantal downloads: 180  –  bestandsgrootte: 20,25 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: d6d3f324fbaa223610c8d353fb3ef464
SHA1: 3315afbdcd66f3622d9c16108180fe2671160106
SHA256:f3239f36dde9db17b8af32016165f56b443801a6db72dcc4ecbde896fd22f5f3
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Schijndel_-_Wijboschbroek_-_5.2_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *