Schin op Geul – Gerendal

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Schin op Geul – Gerendal
provincie:Limburg
afstand:8.7 km
gelopen:November 2021
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:50.85706, 5.86765
startpunt:Walem 7, 6342 PA Walem
downloads: 37 ( gpx: 36 | kml: 1 )
Deze route is een mooie, korte, wandeling door het Gerendal en tot slot nog een stukje door het Schaelsbergerbos en over de Daolkesberg. Wij starten deze route vanuit het vakantiepark maar station Schin op Geul is een prima alternatief startpunt voor deze route. Vanuit Schin op Geul lopen we door het Geuldal richting Oud Valkenburg. Net voor Oud Valkenburg steken we echter over naar het Gerendal, een langgerekt droogdal. Het Gerendal is een geliefd wandelgebied en dat zien we al gelijk als we langs de parkeerplaats lopen. Ook onderweg komen we regelmatig andere wandelaars tegen. Na een kleine 4 kilometer door het Gerendal gelopen te hebben komen we aan de andere kant van Oud Valkenburg aan waar we de weg oversteken richting kasteel Schaloen. Achter het kasteel steken we de Geul en daarna het spoor weer over om de tocht richting het 70 meter hogergelegen kapelletje "de Kluis" (1688, voormalige kluizenaarshut) voort te zetten. Op het laatste stuk van deze route wordt de Daolkesberg met zijn holtes welke zijn gebruikt voor de winning van kalksteen. Vanuit hier is het nog een klein stukje terug naar het startpunt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Treinstation Schin op Geul kan als alternatief startpunt worden gebruikt. De route loopt vlak langs het station.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Schin_op_Geul_-_Gerendal_-_8.7_km.gpx”
aantal downloads: 36  –  bestandsgrootte: 30 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 84d9e4b1dfb8bf47ed50bbbe2e5e4afb
SHA1: e44d8059a89221459f8dfddf8fb13d4368630308
SHA256:5f8560bedfeb04c920eae3e2db82ee7dbff6a3eda6b859fd37033d4b6b7a4855
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Schin_op_Geul_-_Gerendal_-_8.7_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2021). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.