Schleiden: Vogelsang en de Dreiborner Hoogvlakte

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Schleiden: Vogelsang en de Dreiborner Hoogvlakte
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:19.4 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.nationalpark-eifel.de
coördinaten start:50.58276, 6.44756
downloads: 1229 ( gpx: 1228 | kml: 1 )
Vogelsang is vooral interresant vanwege zijn historie als voormalig opleidingskamp van de NSDAP maar stelt als toeristische plaats niet veel voor, het terrein oogt rommelig, overal staan bouwhekken en steigers en veel paden zijn niet toegankelijk.

Deze route is afwisselend en loopt over veelal goed te belopen paden. Opvallend is wel dat veel paden op de officiele track welke ik nagelopen heb in de loop der tijd zijn verdwenen of inmiddels verboden terrein zijn geworden. De hieronder te downloaden track is aangepast en geheel beloopbaar. Verbodsbordjes zie je tijdens deze wandeling overigens genoeg, bijna alle zijpaden langs deze route hebben wel een bodje met "doorgang gesperd/geen toegang" of "verboden toegang".

Vanuit Vogelsang begint de route eerst een aardige afdaling om daarna weer omhoog te klimmen naar het niet meer aanwezige dorpje Wollseifen (verlaten na aanleg van het stuwmeer waarmee de vruchtbare grond van de boeren verdween, alleen de kerk en de school staan er nog) om vervolgens eerst rustig af te dalen naar het uitkijkpunt over de stuwdam (Obersee). Daarna volgt een stijle afdaling naar de oever van het onderste stuwmeer dat we vervolgens enkele kilometers blijven volgen. Jammer is de smalle strook beplanting tussen het wandelpad en het stuwmeer waardoor echt mooie uitzichten ontbreken. Het pad langs het stuwmeer komt uit in het dorpje Einrurh (ook hier kan je de route prima starten). Na Einrurh volgt een stijle klim omhoog, in een korte afstand steigt het pad ruim 230 meter. Op de terugweg wordt nogmaals Wollseifen aangedaan om vervolgens met een flauwe afdaling en een lichte klim weer te eindigen in Vogelsang.

Een aardige route met diverse mooie vergezichten.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Parkeren kan in Vogelsang, het parkeertarief (2016) is euro 4,00 voor een dagkaart. Verwacht echter geen mooie parkeerplaats, het parkeerterrein bestaat uit een rommelige, kale vlakte bestaande uit betonplaten. Voor de autonavigatie: Einruhrer Strasse, 53937 Morsbachdownload de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Schleiden_-_Vogelsang_en_de_Dreiborner_Hoogvlakte.gpx”
aantal downloads: 1228  –  bestandsgrootte: 67,64 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: a2558f48b7e9b2b0a3f3ae5552adb188
SHA1: 2086542df696459ff693bcb75e33c9838158a904
SHA256:9565b30b7e064524a5111eb8649dbee3b889fefdf4ecfd3e3ff167af1c194b47
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Schleiden_-_Vogelsang_en_de_Dreiborner_Hoogvlakte.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2016). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *