Schleiden: Vogelsang en de Dreiborner Hoogvlakte

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Schleiden: Vogelsang en de Dreiborner Hoogvlakte
deelstaat:Nordrhein-Westfalen
afstand:19.4 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.nationalpark-eifel.de
coördinaten start:50.58276, 6.44756
startpunt:
Vogelsang is vooral interresant vanwege zijn historie als voormalig opleidingskamp van de NSDAP maar stelt als toeristische plaats niet veel voor, het terrein oogt rommelig, overal staan bouwhekken en steigers en veel paden zijn niet toegankelijk.

Deze route is afwisselend en loopt over veelal goed te belopen paden. Opvallend is wel dat veel paden op de officiele track welke ik nagelopen heb in de loop der tijd zijn verdwenen of inmiddels verboden terrein zijn geworden. De hieronder te downloaden track is aangepast en geheel beloopbaar. Verbodsbordjes zie je tijdens deze wandeling overigens genoeg, bijna alle zijpaden langs deze route hebben wel een bodje met "doorgang gesperd/geen toegang" of "verboden toegang".

Vanuit Vogelsang begint de route eerst een aardige afdaling om daarna weer omhoog te klimmen naar het niet meer aanwezige dorpje Wollseifen (verlaten na aanleg van het stuwmeer waarmee de vruchtbare grond van de boeren verdween, alleen de kerk en de school staan er nog) om vervolgens eerst rustig af te dalen naar het uitkijkpunt over de stuwdam (Obersee). Daarna volgt een stijle afdaling naar de oever van het onderste stuwmeer dat we vervolgens enkele kilometers blijven volgen. Jammer is de smalle strook beplanting tussen het wandelpad en het stuwmeer waardoor echt mooie uitzichten ontbreken. Het pad langs het stuwmeer komt uit in het dorpje Einrurh (ook hier kan je de route prima starten). Na Einrurh volgt een stijle klim omhoog, in een korte afstand steigt het pad ruim 230 meter. Op de terugweg wordt nogmaals Wollseifen aangedaan om vervolgens met een flauwe afdaling en een lichte klim weer te eindigen in Vogelsang.

Een aardige route met diverse mooie vergezichten.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Schleiden_-_Vogelsang_en_de_Dreiborner_Hoogvlakte.gpx”
aantal downloads: 260  –  bestandsgrootte: 68 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: a2558f48b7e9b2b0a3f3ae5552adb188
SHA1: 2086542df696459ff693bcb75e33c9838158a904
SHA256: 9565b30b7e064524a5111eb8649dbee3b889fefdf4ecfd3e3ff167af1c194b47

Parkeren kan in Vogelsang, het parkeertarief (2016) is euro 4,00 voor een dagkaart. Verwacht echter geen mooie parkeerplaats, het parkeerterrein bestaat uit een rommelige, kale vlakte bestaande uit betonplaten. Voor de autonavigatie: Einruhrer Strasse, 53937 Morsbach
Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2016) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *