Schönecken: Schönecken und Umgebung

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Schönecken: Schönecken und Umgebung
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:11.9 km
gelopen:Juli 2021
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:50.16478, 6.46212
startpunt:Wandelparkeerplaats Lindenstraße 6A, 54614 Schonecken
downloads: 511 ( gpx: 511 | kml: 0 )
Vanaf de Wanderparkplatz Schönecken is het even zoeken naar het juiste pad. De door mij gedownloade route op de GPS geeft een niet bestaand pad aan dat bijna verticaal de rotswand op zou lopen. Helaas zijn tracks van Duitse websites niet altijd even nauwkeurig ingetekend. Nadat het juiste pad gevonden is volgt een korte maar steile klim door het bos bergopwaarts. Boven aangekomen wordt het bos vervangen door grasvelden. Vanaf hier loopt de route weer direct bergafwaarts om bij het bergstroompje de Altberger Bach uit. Het bergstroompje staat bijna droog maar overal langs de oevers (of dat daar nog van over is) zijn de sporen van het extreme hoogwater van enkele weken geleden duidelijk zichtbaar.

De route volgt nu zo'n twee km dit bergstroompje stroomopwaarts en na nog eens drie kilometer wordt het bos verruild voor graslanden. Het hoogste punt van de route is bereikt en nu volgt een redelijk vlak stuk tot het keerpunt van de route.

De terugweg volgt het bergstroompje de Schalkenbach door wederom een bosrijke omgeving. De laatste twee kilometer wordt de het bos meer parkachtig en even later komt de route weer op de parkeerplaats uit.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Schonecken_-_Schonecken_und_Umgebung_-_11.9_km.gpx”
aantal downloads: 511  –  bestandsgrootte: 43,55 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 3009d06c1328f282cbf36994e5be1bcb
SHA1: 60c883dfaafbbc49250bb4adbda9d1f7bf2412d0
SHA256:f9ca57d2fa9ffd49f3518e3a0b5120dd63e04b52dfbf1733d211ba233ae5f8af
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Schonecken_-_Schonecken_und_Umgebung_-_11.9_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling:

Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2021). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *