Sint-Michielsgestel: Landgoed Haanwijk en De Pettelaar

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Sint-Michielsgestel: Landgoed Haanwijk en De Pettelaar
provincie:Noord-Brabant
afstand:10.1 km
gelopen:December 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Oost Brabant
coördinaten start:51.64977, 5.32325
startpunt:Parkeerstrook nabij Halder 15, 5271 VH Sint-Michielsgestel
downloads: 151 ( gpx: 151 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route is nog geheel volgens de oude beschrijving uit 2001 te lopen. Helaas zijn sommige markeringspunten of landschapselementen niet langer aanwezig maar alle paden liggen er nog. Vanaf het startpunt heb je direct een mooi uitzicht op Kasteel Nieuw-Herlaer en de bomenlaan (Haanwijk) naar het koffie- en theehuis is zonder meer fraai. Hier is het echter wel wat drukker met andere recreanten.

De route loopt veelal over onverharde paden, vaak gelegen op een lage dijk. Tussendoor zitten er echter ook stukken over rustige en smalle asfaltwegen in deze route. Het gebied is erg nat en dat merk je vooral aan de plassen op de akkers en weilanden en de vele moerasachtige stukken natuur. Persoonlijk had ik bij De Pettelaar de route iets anders laten lopen, nu vormt het stuk door De Pettelaar een aparte kleine lus, dat was gezien de paden ten westen van De Pettelaar niet nodig geweest, de route had dan één grote lus gevormd. Bij De Pettelaar is het voorbijrazende verkeer op de iets verderop gelegen A2 helaas goed merkbaar. Dat valt extra op omdat de rest van de route juist bijzonder rustig is.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Het originele startpunt lag op de voormalige kruising van de N617 (Bosschebaan) met de Nieuwe Dijk. Deze is echter rond 2015/2016 verwijderd. In de route zat een vreemd stukje over de Haanwijk vanaf Koffie- en Theehuis 't Haantje naar Kasteel Nieuw-Herlaer. Door de route te starten net onder de Dommel in Halder vormt het stuk over de Haanwijk de verbinding tussen startpunt en wandellus. Op de kaart zijn nog twee alternatieve startmogelijkheden middels een pictogram aangegeven.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Sint-Michielsgestel_-_Landgoed_Haanwijk_en_De_Pettelaar_10.1_km.gpx”
aantal downloads: 151  –  bestandsgrootte: 26,87 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: c34b7a358bb8c73bf8a38314bd3057f0
SHA1: 0052cd3c159771f9806ac42c5923e2317d1c0db0
SHA256:cf86d8e3da627f04fe745959114a11f8878c88ca7dad5d3fde27a229d6ea13d6
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Sint-Michielsgestel_-_Landgoed_Haanwijk_en_De_Pettelaar_10.1_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *