Aanpassingen op de website (wat is nieuw…)

Van tijd tot tijd wordt deze website aangepast, vaak voor de bezoeker niet zichtbaar, soms wel zichtbaar in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe functionaliteit. Hieronder een overzicht van de laatste aanpassingen:

2021-07-14: Al mijn gpx wandelroutes kunnen nu middels een eigen real-time conversie ook in het Google KeyHole Markup Language (kml) bestandsformaat gedownload worden. De als kml geconverteerde bestanden zijn getest met Google Earth Pro (Windows), Maps Me (Android) en GPS Visualizer (online viewer).

2021-06-15: Vebeteringen aan het hoofd- en zijmenu zodat deze zich aanpassen aan kleine beeldschermen (telefoon, tablet, etc).

2020-07-16: Halverwege 2018 was ik genoodzaakt om de conversie tussen RD en GWS84 coördinaten offline te halen. Google had in juli 2018 besloten om van het opzoeken van adressen en van het gebruik van Google Maps een betaalde service te maken. Gisteren en vandaag heb ik de tijd gevonden om de content van deze conversiepagina om te zetten naar Open Street Map. Dankzij Open Street Map en Nominatim (geocoding) is deze pagina nu weer voor iedereen beschikbaar.

2020-07-15: Code aangepast voor gebruik van Open Street Map kaarten in combinatie met Leaflet OSM viewer. Dit maakt het mogelijk om ondergronden voor de wandelkaarten te tonen zonder gebruik te hoeven maken van Google Maps of de Google Maps api (application programming interface). Tot ziens Google Maps….

2020-05-11: CRC controlewaarden zichtbaar aan de pagina’s toegevoegd waardoor het mogelijk wordt een download (gpx bestand) op zijn integriteit te controleren. GPX bestanden kunnen gecontroleerd worden middels MD5, SHA1 en SHA256 checksums.