Aanpassingen op de website (wat is nieuw…)

Van tijd tot tijd wordt deze website aangepast, vaak voor de bezoeker niet zichtbaar, soms wel zichtbaar in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe functionaliteit. Hieronder een overzicht van de laatste aanpassingen:

2023-01-07: Aanpassingen aan de onderliggende broncode om eventuele foutmeldingen welke verhinderen dat pagina’s niet of maar gedeeltelijk geladen worden vroegtijdig af te vangen cq. te corrigeren.

2022-11-27: Aanpassingen aan mijn op Leaflet gebaseerde WordPress plugin om POI’s (Points of Interest) nauwkeuriger op de kaart te tonen. De punten van de markers staan nu, ongeacht het zoomniveau, direct op de juiste locatie.

2022-07-23: Achter de schermen wordt hard gewerkt om alle code minimaal php 8.x compatible te maken. Gelijk maken we van deze gelegenheid gebruik om het onderhoud te versimpelen door herhalende code zo veel mogelijk in functies te plaatsen. De komende dagen kan de functionaliteit en bereikbaarheid af en toe enige ogenblikken (lees 1 a 2 minuten per gebeurtenis) haperen. Update 2022-07-27: Onderhoud is succesvol afgerond.

2022-07-15: Pagina toegevoegd om ieder willekeurig Garmin GPX bestand op kaart te bekijken inclusief de bijbehorende Mapsource of Basecamp waypoint iconen.

2022-07-04: Pagina toegevoegd om ieder willekeurig Garmin GPX bestand om te zetten naar een Google KML bestand.

2022-04-17: Individuele kaartmarkeringen op overzichtskaarten worden de komende tijd omgezet naar, afhankelijk van de weergaveschaal, gegroepeerde kaartmarkeringen.

2021-07-14: Al mijn gpx wandelroutes kunnen nu middels een eigen real-time conversie ook in het Google KeyHole Markup Language (kml) bestandsformaat gedownload worden. De als kml geconverteerde bestanden zijn getest met Google Earth Pro (Windows), Maps Me (Android) en GPS Visualizer (online viewer).

2021-06-15: Vebeteringen aan het hoofd- en zijmenu zodat deze zich aanpassen aan kleine beeldschermen (telefoon, tablet, etc).

2020-07-16: Halverwege 2018 was ik genoodzaakt om de conversie tussen RD en GWS84 coördinaten offline te halen. Google had in juli 2018 besloten om van het opzoeken van adressen en van het gebruik van Google Maps een betaalde service te maken. Gisteren en vandaag heb ik de tijd gevonden om de content van deze conversiepagina om te zetten naar Open Street Map. Dankzij Open Street Map en Nominatim (geocoding) is deze pagina nu weer voor iedereen beschikbaar.

2020-07-15: Code aangepast voor gebruik van Open Street Map kaarten in combinatie met Leaflet OSM viewer. Dit maakt het mogelijk om ondergronden voor de wandelkaarten te tonen zonder gebruik te hoeven maken van Google Maps of de Google Maps api (application programming interface). Tot ziens Google Maps….

2020-05-11: CRC controlewaarden zichtbaar aan de pagina’s toegevoegd waardoor het mogelijk wordt een download (gpx bestand) op zijn integriteit te controleren. GPX bestanden kunnen gecontroleerd worden middels MD5, SHA1 en SHA256 checksums.