Slijk-Ewijk: De Loenense Buitenpolder

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Slijk-Ewijk: De Loenense Buitenpolder
provincie:Gelderland
afstand:6.2 km
gelopen:Juli 2020
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.88888, 5.77083
downloads: 651 ( gpx: 639 | kml: 12 )
Fraaie wandeling door het buitengebied bij Slijk-Ewijk. Helaas blijkt aan het einde van de route dat de brochure van Staatsbosbeheer, net als de vorige wandeling in dit gebied, niet klopt. Het oosterlijk deel gaat tegenwoordig door een weidevogelgebied en is niet langer voor wandelaars toegankelijk. De route is hierdoor vierhonderd meter korter geworden. Ik was nog net op tijd om (zij het met enige creativiteit) de oorspronkelijke route te lopen. Dat kan inmiddels niet meer. Op onderstaande kaart zijn beide routes (de originele door mij gelopen route met de oosterlijke lus en de huidige route) opgenomen. In de GPS track (download) is om verwarring te voorkomen enkel de huidige route opgenomen.

Vanuit de parkeerplaats volgt eerst een stuk binnendijks. Een vrij recht pad loopt langs Landgoed Loenen richting de A50. Bij de A50 is het even zoeken. De route is helder maar een bordje "verboden toegang" zet mij toch aan het twijfelen. De routewijzer wijst echter dat pad in dus het zal vermoedelijk wel goed zijn. Bij de Waal aangekomen heb je als wandelaar de keuze om onderlangs over de Waalstrandjes te wandelen of iets hoger door het gras. Ik besluit de eerste helft van het stuk langs de Waal onderlangs te wandelen. Na de brug volg ik de grasdijk bovenlangs. Een heerlijk rustige wandeling (op het geluid van de A50 na) met af en toe een andere wandelaar (vaak met hond).
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Slijk-Ewijk_-_De_Loenense_Buitenpolder_-_6.2_km.gpx”
aantal downloads: 639  –  bestandsgrootte: 6,75 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: d3de266d2753388ae310c4ec97049d34
SHA1: dbfe6833e789df8d6071919b7b53a4f39049891a
SHA256:8db3396d1ea044d8ad5f6d0abc73720bdae6de699628df6da5392245bec3fc44
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Slijk-Ewijk_-_De_Loenense_Buitenpolder_-_6.2_km.kml”
aantal downloads: 12
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2020). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *