Spijk: Rijnweidepad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Spijk: Rijnweidepad
provincie:Gelderland
afstand:11.2 km
gelopen:November 2022
soort wandeling:Klompenpad
bron:website: www.klompenpaden.nl
coördinaten start:51.85046, 6.15109
startpunt:Kerkstraat 40, 6917 AK Spijk
downloads: 1430 ( gpx: 1428 | kml: 2 )
Het Rijnweidepad is een erg leuk maar relatief kort klompenpad. Niet omdat dit klompenpad dwars door weilanden en akkers loopt, dat doet het maar gedeeltelijk, maar vooral omdat de omgeving van dit gebied zo gevarieerd is. Vanaf de kerk in Spijk loopt de tocht eerst richting de dijk. Net voor de dijk wordt al snel het fietspad richting Lobith genomen, van de Rijn krijg je enkel even een glimp te zien bij het verlaten van het dorp. Het stukje langs de het industrieterrein is wat minder fraai maar dit duurt gelukkig vrij kort. Al snel daarna wordt Lobith aangedaan (en nog sneller weer verlaten) om vervolgens de route over een fietspad tussen 2 zandafgravingen (plassen) door voort te zetten. Hier wordt de route pas echt leuk. Gelukkig is het niet druk met fietsers maar dat zou in een weekend wel eens anders kunnen zijn. Vlak voor we de Duitse grens naderen buigt de route af gaat de route verder over onverharde paden verder langs eerst een oude arm van de Oude Rijn en kort daarna langs het riviertje de Wild (een verlenging van het grenskanaal de Wetering). Als de Wild wordt verlaten gaat de route verder door akkers en weilanden richting wederom de Duitse Grens. De grens wordt hier echter wel overgestoken om daarna de route voort te zetten door het Duitse natuurgebied Die Moiedtjes. Natuurgebied Die Moiedtjes bestaat (volgens internet) uit restanten van kleiputten, nu toevluchtsoord voor libellen, wielewalen en bevers. Van de kleiputten zie af en toe door de dichte begroeiing echter maar flarden en het gebied mag buiten de wandelpaden niet betreden worden. Het laatste stuk van de route loopt via de Spijksedijk wederom langs een industriecomplex. Vanaf de dijk heb je nu echter wel mooie uitzichten op de (Boven)-Rijn. Na iets meer dan 11 kilometer komen we weer aan bij ons startpunt schuin tegenover de H. Gerardus Majella Kerk in Spijk.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Spijk_-_Rijnweidepad_-_11.2_km.gpx”
aantal downloads: 1428  –  bestandsgrootte: 33,04 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 9c6216886944b244d000c1d9d96184ce
SHA1: 206c4872dd65d0097be9d3bf5adad8fec4067e13
SHA256:dfee8e7df40ac27309c9abb491bf3324100b3bbac59c946114005b3d4b8bbf0c
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Spijk_-_Rijnweidepad_-_11.2_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *