Steenderen: Langs de Groote Beek naar Bronkhorst

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Steenderen: Langs de Groote Beek naar Bronkhorst
provincie:Gelderland
afstand:5.6 km
gelopen:Februari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Achterhoek en Liemers en Wandelgids IJsselvallei Zuid
coördinaten start:52.06308, 6.18770
startpunt:Parkeerterrein Remigiuskerk, Dorpsstraat 20, 7221 BP Steenderen
downloads: 112 ( gpx: 112 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route is zowel opgenomen in de Wandelgids Achterhoek en Liemers als in de Wandelgids IJsselvallei Zuid. Beide gidsen beschrijven dezelfde route en de route is nog geheel volgens de beschrijving te lopen.

Vanuit Steenderen wordt al snel het buitengebied opgezocht. Langs eerst het schouwpad langs de sloot en later het schouwpad langs de Groote Beek is het erg rustig en heb je een mooi overzicht over het omliggende landschap. De bebouwing van Steenderen steeds dichtbij maar om deze te zien moet je het hoofd redelijk ver naar rechts draaien. Heeft heeft de afgelopen weken flink geregend en het schouwpad is op sommige delen dan ook behoorlijk modderig. Tesamen met de rivierklei kan het op sommige delen ook erg glad zijn.

Ongeveer halverwege de route wordt het dorpje Bronkhorst (stadsrechten) aangedaan. In de zomer is het hier meestal overladen met motorrijders en bezoekers op de diverse terrassen, nu in de winter is het heerlijk rustig in Bronkhorst en is er geen toerist te zien. Vanuit Bronkhorst valt de terugweg over de Molenkolkweg wat tegen. Het is een rustige weg met karakteristieke bebouwing maar ik prefereer dan toch een wat meer natuurlijke omgeving. Wat dat betreft volgt de iets langere route Struinen rondom Steenderen een leukere variant tussen Bronkhorst en Steenderen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Steenderen_-_Langs_de_Groote_Beek_naar_Bronkhorst_-_5.6_km.gpx”
aantal downloads: 112  –  bestandsgrootte: 17,46 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 49fe62da215dfa3bedafb21443100f9c
SHA1: 55d077dc72f6d3df18457fad1d5502f682523068
SHA256:c93950f0187ee10f5062717208bdc57b8548bfa6878540d6b27558a467ce2b05
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Steenderen_-_Langs_de_Groote_Beek_naar_Bronkhorst_-_5.6_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *