Stroe: Loofles, Stroese Heide, Kootwijkersche Veld en Loobosch

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Stroe: Loofles, Stroese Heide, Kootwijkersche Veld en Loobosch
provincie:Gelderland
afstand:14.1 km
gelopen:Oktober 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.16325, 5.72060
startpunt:Parkeerplaats Heetweg, Stroe
downloads: 204 ( gpx: 204 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De wandelgids geeft aan dat de route start bij de langsparkeerstrook bij het bospad naar het Loofles (ven). Iets verderop is echter een wat ruimere parkeerplaats waar deze route op de terugweg ook langs loopt. Ik kies er daarom voor om de wandeling bij deze parkeerplaats te laten starten. Na een kort stuk over de Heetweg slaan ook wij conform de beschrijving het bospad in richting het Loofles. De routebeschrijving geeft al direct aan dat met een kleine omweg er al een fraai uitzicht over het ven te zien is. Daar geven we vanzelfsprekend gehoor aan. Het ven is op dat punt echter behoorlijk aan het verlanden waardoor het uitzicht enigzins tegenvalt. Iets verderop, gewoon aan de route, krijgen we alsnog fraaie uitzichten over dit ven.

Deze wandeling is grotendeels nog over de originele paden te bewandelen. Echter de in de wandelgids genoemde borden, paaltjes, hekken en wildroosters zijn grotendeels verdwenen. Deze wandeling is met enkel de routebeschrijving helaas niet meer te belopen. Gelukkig komen wij er met de vooraf op de GPS ingetekende route en daarnaast de routebeschrijving uit de wandelgids wel goed uit.

Na het ven volgen enkele kilometers over rustige heidevelden. In het uiterste noordoosten van deze route is een deel van het gebied thans ingericht als rustgebied voor het wild en moesten we even een stukje van de originele route afwijken. De tweede helft van de route gaat voornamelijk door bosgebieden. Ook hier is het opvallend rustig. Eigenlijk enkel rondom de parkeerplaatsen kom je andere wandelaars tegen.

Na het nogmaals oversteken van de Heetweg loopt de route voor een deel langs en tussen oude stuifduinen door. Hierbij is in de wandelgids de volgende tekst opgenomen: 'Loop zolang als u het uitzicht op het randwalduin links van u leuk vindt; daarna omkeren en terug naar de driesprong.'. Ook hier hebben wij de beschrijving uit de wandelgids aangehouden en hebben pad langs het randwalduin voor enige minuten belopen. Daarna dien je echter weer wel via hetzelfde pad terug naar de driesprong te keren om aldaar de doorgaande route weer op te pakken.

Na het bezoek aan de randwalduin is het nog maar een klein stukje terug naar het startpunt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Stroe_-_Loofles_-_Stroese_Heide_-_Kootwijkersche_Veld_en_Loobosch_-_14.1_km.gpx”
aantal downloads: 204  –  bestandsgrootte: 32,81 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: e29afd5ac9b019355fc0a9915b5a0871
SHA1: 7d4c7c85610ba0e127ca688b7a2790067c49e3be
SHA256:f51ce10630648803f523ce0bd487c2f757a215d1390e0317f85b93f956cc4e45
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Stroe_-_Loofles_-_Stroese_Heide_-_Kootwijkersche_Veld_en_Loobosch_-_14.1_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *