Terschuur: Appelsche Beek en Landgoed Westerveld

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Terschuur: Appelsche Beek en Landgoed Westerveld
provincie:Gelderland
afstand:11.4 km
gelopen:Mei 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Gelderse Vallei
coördinaten start:52.16469, 5.52344
startpunt:Parkeerstook tegenover Tolboomweg 2, 3784 XC Terschuur
downloads: 18 ( gpx: 18 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route vanuit Terschuur is nog geheel conform de originele routebeschruiving uit 2005 te lopen. De route geeft geen officieel startpunt, de beschijving spreekt over "parkeer uw auto ergens in Terschuur". Wij kiezen er voor om te starten bij de Sionkerk aan de rand van Terschuur. Eigenlijk was het plan om op de parkeerplaats bij de kerk te parkeren maar op zondag is dat, gezien de drukte van de kerkgangers, geen goed idee. Vanwege de drukte parkeren wij net tegenover de kerk aan de parkeerstrook in de Tolboomweg.

Na een klein stukje door Terschuur gelopen te hebben slaan we al snel af het buitengebied in. Grote delen van de route lopen over onverharde paden en deze zijn door de vele regenval van de afgelopen dagen niet allemaal even goed beloopbaar. Sommige stukken zijn bijzonder modderig en de vele plassen maken dat ons tempo soms wat lager ligt. Op sommige delen staat het slootwater momenteel hoger dan de graslanden.

De omgeving zelf is echter prachtig. Kleinschalige weilanden en veel opgaande beplanting. Een deel van de route deels gelijk op met het eerder door mij gelopen Appelpad (klompenpad). De toegang tot Landgoed Meerveld is misschien zonder wandelkaart niet toegestaan (zie ook de tekst onder de routekaart), de wandelgids spreekt van "Voor het traject over landgoed Westerveld is officiëelshalve (maar is een kaart écht vereist?) een toegangskaart nodig". Op een ander deel van het landgoed zijn wandelaars van het klompenpad (zie de website van de klompenpaden) vrijgesteld voor het bezit van een toegangskaart.

Mocht u ontdekken hoe en waar deze kaarten verkrijgbaar zijn en waar hier nadere informatie over te vinden is laat dan gerust een berichtje op deze pagina achter.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Over de toegang tot Landgoed Meerveld (in de wandelgids wordt de naam Landgoed Westerveld gebruikt) heb ik mijn twijfels. Bij de ingang staat een klein bordje "Opengesteld alleen op kaarten" en met daaronder een adres waar je enkel kunt komen door eerst het landgoed te betreden en daarna van de wandelroute af te wijken. Openingstijden (kun je op zondag om 9.30 uur aankloppen voor een toegangskaart?) en prijsinformatie ontbreken. Ook op internet lukt het mij niet om hier enige informatie over te vinden. Geen enkele referentie naar Landgoed Meerveld en eventuele toegangskaarten, dus helaas ook geen website waar deze kaarten online te bestellen zijn. Wij hebben de gok maar genomen en zijn doorgelopen. Voor diegene die de gok niet willen nemen is er ook een kleine omleiding in de track van deze route opgenomen.

Tekst toegangsbordje (zie ook foto) zoals deze bij alle ingangen naar het landgoed aanwezig is:
OPENGESTELD ALLEEN OP KAARTEN
De toegang is verboden zonder kaart
Toegangskaarten verkrijgbaar bij
Landgoed Meerveld
Rijksweg 124 3784 LZ Terschuur.

De paradox: Het is niet toegestaan om het landgoed zonder toegangskaart te betreden maar om een toegangskaart te verkrijgen dien je het landgoed te betreden?download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Terschuur_-_Appelsche_Beek_en_Landgoed_Westerveld_-_11.4_km.gpx”
aantal downloads: 18  –  bestandsgrootte: 21,56 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 47a12855b410d86ec67440ef82651565
SHA1: 82183400592c641a13ce78c0cdc4933307702a08
SHA256:d61ef225e62142e3a0fa18d84f956f47ef8947637a7294d7c0c043c3b5897e8c
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Terschuur_-_Appelsche_Beek_en_Landgoed_Westerveld_-_11.4_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *