Thale: Bodetal Wandering

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Thale: Bodetal Wandering
deelstaat:Sachsen-Anhalt
afstand:17.3 km
gelopen:Augustus 2022
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:51.74609, 11.02747
startpunt: Parkplatz für Lifte zur Rosstrappe und Hexentanzplatz, Parkstraße 1A, 06502 Thale, Duitsland
downloads: 518 ( gpx: 517 | kml: 1 )
De Bodetal Wandering is een fraaie wandeling over en door het Bodetal. Eigenlijk was ik van plan om de Hexentanzplatz op te lopen (de route wordt dan ongeveer 3 km langer) maar omdat het bij aankomst in Thale al ruim 35 graden is besluit ik om in plaats van de steile helling te voet te beklimmen de comfortabele kabelbaan naar boven te nemen. Boven op de Hexentanzplatz is het (weer) de bekende kermis van horeca en souvenirswinkels. Tevens ook veel toeristen die speciaal hiervoor (of voor het nabijgelegen dierenpark) naar boven zijn gekomen. Ik vervolg snel de route langs de afrastering van de dierentuin en de eerste helft van de route gaat grotendeels bergafwaards over goed begaanbare forstwege richting Treseburg. De track van mijn voorganger gaat plots linksaf de berg over. Misschien dat hier vroeger een pad liep maar dat is al lang niet meer terug te vinden. Ik besluit iets terug te lopen en via bestaande wegen even verderop de route weer op te pikken. Aan het eind van de eerste helft volgt nog een stevige afdaling Treseburg (Thale) over een stijl en smal pad.

Onderaan aangekomen volgt de route het riviertje de Bode door het Bodetal. Aan het begin is de kloof nog breed en loopt het wandelpad redelijk vlak in de nabijheid van dit riviertje. Hoe dichter we in de buurt van Thale komen hoe nauwer de kloof en hoe ruiger het pad wordt. Sommige delen van het pad zijn met loopbruggen met elkaar verbonden en hoogteverschillen worden middels flinke klimpartijen, soms met trappen, overwonnen.

Ongeveer 2 km voor het eindpunt maakt het ruige pad plaats voor horeca, wordt het pad weer breder en is het zo goed als vlak vlak. Deze tweede helft door het Bodetal loop je zeker niet alleen.

De download voor deze route betreft (zoals altijd) mijn eigen gecorrigeerde track over bestaande paden en is op moment van publicatie 100% beloopbaar.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Thale_-_Bodetal_Wandering_17.3_km.gpx”
aantal downloads: 517  –  bestandsgrootte: 66,89 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 09aba7e9923fb47940fb03543577923d
SHA1: e39ccb8eaa1748e46ada029b05cb0dba999e8606
SHA256:b053ffaa201c9b364e9b8fc1b1f2d4b7d62250c347057f49c2bf94c5a14c8959
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Thale_-_Bodetal_Wandering_17.3_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2022). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *