Tongeren: Smitsveen, landgoed Welma en Tongerensche Veen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Tongeren: Smitsveen, landgoed Welma en Tongerensche Veen
provincie:Gelderland
afstand:19.1 km
gelopen:September 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.34695, 5.91793
startpunt: Parkeerplaats landgoed Tongeren, nabij Le Chevalierlaan 19, 8162 PD Epe
downloads: 221 ( gpx: 221 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Gewoonlijk kom je bij deze oude routes één of twee paden tegen die niet langer toegankelijk zijn. Daarom probeer ik vooraf aan de hand van de routebeschrijving en het kaartje in de wandelgids de route in de GPS over te nemen. En daar is het dit keer helaas mis gegaan. Na ongeveer 8 km, vlak na het uitkijkpunt, heb ik tijdens het overzetten een pad gemist en bij vergissing (de in de wandelgids afgebeelde topografische kaarten zijn erg klein en in grijstinten) een pad verderop ingetekend. Bij het lopen van deze route bleek al snel dat veel in de beschrijving aangegeven herkenningspunten als wandelpaaltjes, borden met padnamen en overige bebording niet langer aanwezig waren. Ik heb grote delen van de route hierdoor de gps moeten volgen. Helaas bleek dat het verkeerd ingetekende pad niet toegankelijk was. Daarom heb ik aldaar een kleine 2 km extra moeten omlopen. Doordat ik het originele pad gemist heb weet ik dus ook niet of dit pad nog aanwezig is en/of toegankelijk is. Het door mij gemiste stukje is daarom als losse track aan deze route toegevoegd. Wie weet lukt het u wel om dit pad te vinden.

Erg was dit stukje omlopen overigens niet. De hoofdroute is afwisselend en loopt door bossen en over heidevelden. De heide staat momenteel in bloei en dat geeft een mooie paarse gloed over deze heidevelden. Ook loopt de route langs enkele vennen en tezamen met het uitkijkpunt is er afwisseling genoeg. Eigenlijk bestaat de route in de wandelgids uit een korte en een lange variant. De korte variant loopt door de bossen en over de heidevelden tot na ongeveer 14 km (en door mijn vergissing nu ongeveer nu 16 km) de Molenweg wordt bereikt. De korte route gaat op de Molenweg rechtdoor en terug naar het startpunt. De lange route slaat bij Molenweg 47/49 rechtsaf voor een extra lus rondom Tongeren. Het gebied is hier meer open en voornamelijk agrarisch. Het is wel jammer dat deze lus tot 2x toe van hetzelfde pad gebruik maakt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Tongeren_-_Smitsveen_-_landgoed_-_Welma_en_Tongerensche_Veen_-_19.1_km.gpx”
aantal downloads: 221  –  bestandsgrootte: 39,18 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 8fa0600ab999be024d18b494e996eecf
SHA1: 84ac3d9d26edd95a4011ffc2d25b94e5ee4cede9
SHA256:596c7c3acccc3061696f312afaea5fe9702e98273505dc3eafedb2fd4e1262f6
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Tongeren_-_Smitsveen_-_landgoed_-_Welma_en_Tongerensche_Veen_-_19.1_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *