Treis-Karden: Buchsbaum Wanderpfad en Burg Eltz

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Treis-Karden: Buchsbaum Wanderpfad en Burg Eltz
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:17.6 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: nl.wikiloc.com
coördinaten start:50.17977, 7.29995
downloads: 1262 ( gpx: 1256 | kml: 6 )
Deze wandeling volgt eerst het Buchsbaum Wanderpfad, een etappe van vier km waar ik, ondanks dat ik toch regelmatig wandel, bijna twee uur voor nodig heb. Het Buchsbaum Wanderpfad gaat over een zeer smal pad met enkele stijle beklimmingen en afdalingen. Het pad is soms niet breder dan 40 cm met naast je direct de afgrond. Ik heb halfverwege dit pad serieus er over nagedacht om om te keren. Absoluut geen route voor een ongeoefende wandelaar. Goede wandelschoenen zijn zeker aan te bevelen. De route lopen met hoogtevrees, huisdieren, kinderen of ouderen raad ik af. Wat overblijft is een schitterende ervaring waarbij je sommige stukken voetje voor voetje langs de rotswand schuivelt. Aan het van deze vier kilometer loopt het pad tussen de wijngaarden door.

Na het Buchsbaum Wanderpfad gaat de route omhoog het achterland in via een kruisweg. Regelmatig staat er een kapeletje langs de route met een afbeelding van de kruistocht van Jesus van Nazareth. Ook het eerste stuk heuvel af kom je nog een aantal kapelletjes tegen. Vergeet, verderop tijdens de afdaling niet om even twintig meter van het pad af te lopen voor een schitterend uitzicht op de Burg Eltz. Na ongeveer anderhalve kilometer wordt de burcht zelf bereikt. Hier opeens veel drukte door de vele toeristen, snel doorlopen dus. De volgende kilometers tot aan de parkeerplaats loop je helaas niet alleen, echter na de parkeerplaats keert de rust weer terug. Nu een rustig pad richting Moselkern om na een paar huizen rechts af te slaan de berg op. Nog een flinke slotklim om na een klein stukje rechtuit via een zeer smal, stijl paadje slingerend af te dalen naar het onderliggende brede pad om tussen de wijngaarden rechttoe rechtaan naar Müden te lopen alwaar je een stukje het spoor volgt. Op de kaart zie ik later dat ik ook rechtdoor had kunnen lopen (aan te raden) ipv dit gevaarlijk smalle pad omlaag te nemen.

Daarna gaat de route via een smalle voetgangerstunnel onder het spoor door om vervolgens via het fietspad langs de doorgaande weg in ongeveer tweeenhalve kilometer weer terug naar het startpunt in Treis-Karden te lopen. Dit laatste stukje is helaas wat vervelend ivm het drukke verkeer op de doorgaande weg.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...

Parkeren kan ik het weekend op de carpool parkeerplaats, daarnaast kan ook geparkeerd worden op de parkeerplaats aan de Moselstrasse. Deze laatste parkeerplaats kan alleen bereikt worden door vanaf de Kernstrasse de doodlopende parallelweg (Moselstrasse) langs de 416 in te rijden.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Treis-Karden_-_Buchsbaum_Wanderpfad.gpx”
aantal downloads: 1256  –  bestandsgrootte: 78,28 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 62de98e4f0613e1d462d570fc44589a2
SHA1: 24e159ad18afdb13cfdd2378d40056cf3df42d0d
SHA256:6fedbe6126d57f60c2f6405487251e952884fd8504d4d1416fb7a30daf77cd11
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Treis-Karden_-_Buchsbaum_Wanderpfad.kml”
aantal downloads: 6
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2016). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *