Treis-Karden: Buchsbaum Wanderpfad en Burg Eltz

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Treis-Karden: Buchsbaum Wanderpfad en Burg Eltz
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:17.6 km
gelopen:Juli 2016
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: nl.wikiloc.com
coördinaten start:50.17977, 7.29995
startpunt:
Deze wandeling volgt eerst het Buchsbaum Wanderpfad, een etappe van vier km waar ik, ondanks dat ik toch regelmatig wandel, bijna twee uur voor nodig heb. Het Buchsbaum Wanderpfad gaat over een zeer smal pad met enkele stijle beklimmingen en afdalingen. Het pad is soms niet breder dan 40 cm met naast je direct de afgrond. Ik heb halfverwege dit pad serieus er over nagedacht om om te keren. Absoluut geen route voor een ongeoefende wandelaar. Goede wandelschoenen zijn zeker aan te bevelen. De route lopen met hoogtevrees, huisdieren, kinderen of ouderen raad ik af. Wat overblijft is een schitterende ervaring waarbij je sommige stukken voetje voor voetje langs de rotswand schuivelt. Aan het van deze vier kilometer loopt het pad tussen de wijngaarden door.

Na het Buchsbaum Wanderpfad gaat de route omhoog het achterland in via een kruisweg. Regelmatig staat er een kapeletje langs de route met een afbeelding van de kruistocht van Jesus van Nazareth. Ook het eerste stuk heuvel af kom je nog een aantal kapelletjes tegen. Vergeet, verderop tijdens de afdaling niet om even twintig meter van het pad af te lopen voor een schitterend uitzicht op de Burg Eltz. Na ongeveer anderhalve kilometer wordt de burcht zelf bereikt. Hier opeens veel drukte door de vele toeristen, snel doorlopen dus. De volgende kilometers tot aan de parkeerplaats loop je helaas niet alleen, echter na de parkeerplaats keert de rust weer terug. Nu een rustig pad richting Moselkern om na een paar huizen rechts af te slaan de berg op. Nog een flinke slotklim om na een klein stukje rechtuit via een zeer smal, stijl paadje slingerend af te dalen naar het onderliggende brede pad om tussen de wijngaarden rechttoe rechtaan naar Müden te lopen alwaar je een stukje het spoor volgt. Op de kaart zie ik later dat ik ook rechtdoor had kunnen lopen (aan te raden) ipv dit gevaarlijk smalle pad omlaag te nemen.

Daarna gaat de route via een smalle voetgangerstunnel onder het spoor door om vervolgens via het fietspad langs de doorgaande weg in ongeveer tweeenhalve kilometer weer terug naar het startpunt in Treis-Karden te lopen. Dit laatste stukje is helaas wat vervelend ivm het drukke verkeer op de doorgaande weg.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (2 beoordelingen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Treis-Karden_-_Buchsbaum_Wanderpfad.gpx”
aantal downloads: 353  –  bestandsgrootte: 78 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 62de98e4f0613e1d462d570fc44589a2
SHA1: 24e159ad18afdb13cfdd2378d40056cf3df42d0d
SHA256: 6fedbe6126d57f60c2f6405487251e952884fd8504d4d1416fb7a30daf77cd11

Parkeren kan ik het weekend op de carpool parkeerplaats, daarnaast kan ook geparkeerd worden op de parkeerplaats aan de Moselstrasse. Deze laatste parkeerplaats kan alleen bereikt worden door vanaf de Kernstrasse de doodlopende parallelweg (Moselstrasse) langs de 416 in te rijden.
Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2016) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *