Treis-Karden: Lenus Mars Weg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Treis-Karden: Lenus Mars Weg
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:10.4 km
gelopen:Mei 2018
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.mosel.de
coördinaten start:50.17524, 7.29972
Deze route start eigenlijk bij de Tourist - Information Treis-Karden maar omdat daar parkeren niet mogelijk is beginnen wij deze route direct vanuit ons hotel. De route wordt hierdoor wel een kleine 3 km langer.

Na het oversteken van de Moezel, het kruisen van de doorgaande weg en het kruisen van het spoor volgt gelijk de eerste klim richting de kapel. Na de kapel wordt het pad een stuk smaller en steiler. Slingerend vervolgen wij onze weg naar de top van de berg. Onderweg zien we een aantal keer hazelwormen en hagedissen de zonnige rotsen verlaten en wegkruipen in rotsspleten of onder de vegetatie.

Bovenaan gekomen treffen we een vlakte aan met voornamelijk bloeiend koolzaad. Halfverwege de route is een uitkijkpunt met een fraai uitzicht over de Moezel. Na het uitkijkpunt wordt de daling ingezet en dalen we af tot op bijna het niveau van de spoorlijn. Het laatste stuk van de afdaling lopen we tussen de wijngaarden. Na de afdaling volgt direkt weer een klim omhoog.

Wederom bovenaan nu vooral grasvelden en het historisch nagebouwde Gallo-Romeinse tempelcomplex Martberg (dit heiligdom was gewijd aan de God Lenus Mars waar deze route zijn naam aan te danken heeft). Aan het einde van de route volgt een stijle afdaling richting Treis-Karden om vervolgens weer de Moezel over te steken richting het hotel.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Treis-Karden_-_Lenus_Mars_Weg.gpx”
aantal downloads: 99  –  bestandsgrootte: 53 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 57dc1781912666157c08f86af21408be
SHA1: 76b269e3b04ff21cd68fcad9c63c9315f2f552ab
SHA256: 32b3d539d9a9e11b0e2bab1efd675753f029d6dce9c76b7dcf4b7c3063a7779c

Parkeren kan op de diverse pakeerplaatsen bij of nabij hotel Erica (Moselallee 13 56253 Treis-Karden). Daarnaast is parkeren mogelijk aan de bovenzijde bij station Treis-Karden.
Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2018) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *