Treis-Karden: Lenus Mars Weg

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Treis-Karden: Lenus Mars Weg
deelstaat:Rheinland-Pfalz
afstand:10.4 km
gelopen:Mei 2018
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.mosel.de
coördinaten start:50.17524, 7.29972
downloads: 1895 ( gpx: 1895 | kml: 0 )
Deze route start eigenlijk bij de Tourist - Information Treis-Karden maar omdat daar parkeren niet mogelijk is beginnen wij deze route direct vanuit ons hotel. De route wordt hierdoor wel een kleine 3 km langer.

Na het oversteken van de Moezel, het kruisen van de doorgaande weg en het kruisen van het spoor volgt gelijk de eerste klim richting de kapel. Na de kapel wordt het pad een stuk smaller en steiler. Slingerend vervolgen wij onze weg naar de top van de berg. Onderweg zien we een aantal keer hazelwormen en hagedissen de zonnige rotsen verlaten en wegkruipen in rotsspleten of onder de vegetatie.

Bovenaan gekomen treffen we een vlakte aan met voornamelijk bloeiend koolzaad. Halfverwege de route is een uitkijkpunt met een fraai uitzicht over de Moezel. Na het uitkijkpunt wordt de daling ingezet en dalen we af tot op bijna het niveau van de spoorlijn. Het laatste stuk van de afdaling lopen we tussen de wijngaarden. Na de afdaling volgt direkt weer een klim omhoog.

Wederom bovenaan nu vooral grasvelden en het historisch nagebouwde Gallo-Romeinse tempelcomplex Martberg (dit heiligdom was gewijd aan de God Lenus Mars waar deze route zijn naam aan te danken heeft). Aan het einde van de route volgt een stijle afdaling richting Treis-Karden om vervolgens weer de Moezel over te steken richting het hotel.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Parkeren kan op de diverse pakeerplaatsen bij of nabij hotel Erica (Moselallee 13 56253 Treis-Karden). Daarnaast is parkeren mogelijk aan de bovenzijde bij station Treis-Karden.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Treis-Karden_-_Lenus_Mars_Weg.gpx”
aantal downloads: 1895  –  bestandsgrootte: 53,03 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 57dc1781912666157c08f86af21408be
SHA1: 76b269e3b04ff21cd68fcad9c63c9315f2f552ab
SHA256:32b3d539d9a9e11b0e2bab1efd675753f029d6dce9c76b7dcf4b7c3063a7779c
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Treis-Karden_-_Lenus_Mars_Weg.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2018). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *