Ulestraten: Door het Ravenbosch en over het Raarveld

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Ulestraten: Door het Ravenbosch en over het Raarveld
provincie:Limburg
afstand:16.3 km
gelopen:Februari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Limburg en Grensstreek
coördinaten start:50.90602, 5.78541
startpunt:Parkeerplaats nabij Dorpstraat 3, 6235 AC Ulestraten
downloads: 35 ( gpx: 35 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route is nog geheel conform de beschijving uit 1999 te lopen. Wel zijn op diverse plaatsen de markeringen (naambordjes, routepaaltjes) waar in de tekst naar verwezen wordt verdwenen. En bovenaan de heuvels in het Ravenbosch zijn vermoedelijk in de loop van de tijd wat paden verdwenen waardoor kruisingen of t-splitsingen niet altijd zijn terug te vinden. Door de route echter ook vooraf in de GPS te zetten heb ik deze wandeling toch geheel conform de originele route kunnen lopen.

Vlak naast het startpunt in Ulestraten ligt luchthaven Maastricht. Ik heb tijdens de wandeling echter geen vliegtuig gezien of gehoord, maar dat kan natuurlijk toeval zijn geweest. Het dorpje Ulestraten wordt al snel verlaten en direct sta je in de heuvels van Limburg. Vanaf de paden zijn er steeds mooie uitzichten over dit zacht glooiende landschap.

Eigenlijk bestaat de route uit twee lussen die met elkaar verbonden zijn door een tussenverbinding. Deze tussenverbinding loop je dus zowel heen als terug en in het begin zag ik daar ietwat tegenop. Het landschap is echter zo mooi en de paden zijn zo rustig dat ik daar achteraf geheel geen moeite mee had.

De originele route, en dus ook deze route track tippen net de bebouwde kom van Groot Haasdal aan waarna een klein stukje langs de Kleverberg (weg) volgt. Als alternatief kan hier ook het Hetjensvoetpad genomen worden. Je snijdt dan de punt tegen Groot Haasdal af en hoeft niet door de bem van de Kleverberg te lopen.

In het Ravenbosch volgt de route eerst aan de onderzijde de beek. Dit deel loopt gelijk op met het eerder door mij gelopen Pieterpad. Na een klein klimmetje volgt de route daarna de bovenzijde van het Ravenbosch om iets verder via een stijle afdaling weer terug te keren naar de onderzijde. Ook hier loopt de route weer evenwijdig met het Pieterpad.

Het stukje langs de A79 is wat lawaaieriger maar al snel buigt de route hier af naar het Klooserbosch. Na nogmaals de tussenverbinding te volgen wordt de eerste lus weer opgepikt en via het plaatsje Waterval loopt de route weer terug richting Ulestraten. Ook nu zijn er weer volop uitzichten over het fraaie landschap.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Ulestraten_-_Door_het_Ravenbosch_en_over_het_Raarveld_-_16.3_km.gpx”
aantal downloads: 35  –  bestandsgrootte: 55,80 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: d7083a49b11658f772bddc505d353c77
SHA1: 32b749762445c30d0f53b09fb5bbe6a1130237e0
SHA256:485d635b663d5467741d66479191e9159aad6805f52131b4a6fa9df755ce8896
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Ulestraten_-_Door_het_Ravenbosch_en_over_het_Raarveld_-_16.3_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *