Utrecht: Lunetten – Amelisweerd en Kromme Rijn

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Utrecht: Lunetten – Amelisweerd en Kromme Rijn
provincie:Utrecht
afstand:9.9 km
gelopen:Juli 2014
soort wandeling:Groene Wissel
bron:website: Groene Wissels
coördinaten start:52.06600, 5.14363
downloads: 1792 ( gpx: 1789 | kml: 3 )
Aardige korte route ingeklemd tussen Utrecht, De Bilt, Bunnik en Houten. Het begin van de route is wat rommelig, mede door de verbouwing van station Lunetten maar na het passeren van twee spoorlijnen, de A27 en de N411 sta je gelijk in het bos. De eerste kilometer is het geluid van voorbijrazende auto's nog dominant aanwezig maar verderop op het landgoed Amelisweerd valt dat enorm mee. Het eerste deel van de route loopt door een parkachtige omgeving om vervolgens via Fort Rijnauwen richting de Kromme Rijn te lopen. Langs het Fort volgt de route het fietspad maar er loopt inmiddels een (zo te zien pas nieuw) voetpad tussen het water en het fietspad. Mijn advies, volg hier dit nieuwe voetpad ipv het fietspad. Opvallend is de drukte van dit gebied, over het gehele landgoed zie je wandelaars en hardlopers, aan de oostzijde ook veel fietsers en op de Kromme Rijn is menig kanovaarder zich aan het vermaken. Een enorme concentratie recreanten bevinden zich bij Stayokay Utrecht-Bunnik en Theehuis Rhijnauwen. Op deze mooie dag puilen de terassen hier letterlijk uit. Zoek je rust tijdens je wandeling dan sla je deze route beter over, vind je enige drukte niet zo belangrijk dan heb je met deze route een korte wandeling door een mooie omgeving.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Utrecht-Lunetten_-_Amelisweerd_en_Kromme_Rijn.gpx”
aantal downloads: 1789  –  bestandsgrootte: 15,18 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: e5600292c75a5fe96df58b749d29f781
SHA1: a89e91ca7892267b38c57299554accc232bb3930
SHA256:103d8de71461b20fe9b436f6052df8e85b688138886bd958237a4960ada57635
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Utrecht-Lunetten_-_Amelisweerd_en_Kromme_Rijn.kml”
aantal downloads: 3
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *