Utrecht: Lunetten – Amelisweerd en Kromme Rijn

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Utrecht: Lunetten – Amelisweerd en Kromme Rijn
provincie:Utrecht
afstand:9.9 km
gelopen:Juli 2014
soort wandeling:Groene Wissel
bron:website: Groene Wissels
coördinaten start:52.06600, 5.14363
Aardige korte route ingeklemd tussen Utrecht, De Bilt, Bunnik en Houten. Het begin van de route is wat rommelig, mede door de verbouwing van station Lunetten maar na het passeren van twee spoorlijnen, de A27 en de N411 sta je gelijk in het bos. De eerste kilometer is het geluid van voorbijrazende auto's nog dominant aanwezig maar verderop op het landgoed Amelisweerd valt dat enorm mee. Het eerste deel van de route loopt door een parkachtige omgeving om vervolgens via Fort Rijnauwen richting de Kromme Rijn te lopen. Langs het Fort volgt de route het fietspad maar er loopt inmiddels een (zo te zien pas nieuw) voetpad tussen het water en het fietspad. Mijn advies, volg hier dit nieuwe voetpad ipv het fietspad. Opvallend is de drukte van dit gebied, over het gehele landgoed zie je wandelaars en hardlopers, aan de oostzijde ook veel fietsers en op de Kromme Rijn is menig kanovaarder zich aan het vermaken. Een enorme concentratie recreanten bevinden zich bij Stayokay Utrecht-Bunnik en Theehuis Rhijnauwen. Op deze mooie dag puilen de terassen hier letterlijk uit. Zoek je rust tijdens je wandeling dan sla je deze route beter over, vind je enige drukte niet zo belangrijk dan heb je met deze route een korte wandeling door een mooie omgeving.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Utrecht-Lunetten_-_Amelisweerd_en_Kromme_Rijn.gpx”
aantal downloads: 397  –  bestandsgrootte: 15 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: e5600292c75a5fe96df58b749d29f781
SHA1: a89e91ca7892267b38c57299554accc232bb3930
SHA256: 103d8de71461b20fe9b436f6052df8e85b688138886bd958237a4960ada57635


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *