Woerden: Rondom de Middelwetering

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Woerden: Rondom de Middelwetering
provincie:Utrecht
afstand:16.8 km
gelopen:Februari 2014
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:52.08503, 4.89292
downloads: 1428 ( gpx: 1428 | kml: 0 )
Eind februari, 12 graden en de zon doet zijn best, een geweldige dag om deze route te gaan lopen. Deze route volgt deels het Lignepad en volgt voor een stukje ook het Teylingenpad (klompenpad). Vanaf station Woerden loop je via het Brediuspark naar het startpunt van het Lignepad om vanaf daar door weilanden (en oversteek met trekvlot) naar Kamerik te lopen. De weilanden zijn hier en daar nat maar over het algemeen zijn de weilanden goed te belopen. Vanuit Kamerik langs de Kameriksche Wetering richting het plaatsje Kanis. Dit gedeelte van de route gaat over asfalt en is wat drukker met auto's en fietsers. Net voorbij Kanis loop je dwars door de voor wandelaars opengestelde weilanden naar de Grecht (2 lastige hindernissen, 1x een afzetting met schapengaas over een dam en 1x een gammel hek over een dam waar je beide keren met wat creativiteit over heen dient te klimmen). Bij de Grecht volg je deze afwatering een aantal kilometer tot je op het punt komt waar je, behoudens het broedseizoen, niet verder mag lopen en je de alternatieve route door de weilanden dient te volgen. Jammer dat ze deze informatie niet op het bord bij de start van de route zetten en je hier pas achter komt als je bij de afsluiting bent aangekomen. Aan het eind van het Lignepad is het nog een kleine drie kilometer door Woerden terug naar het station.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

Tijdens het broedseizoen (van 1 april tot en met 1 juni) is een deel van het Lignepad afgesloten voor wandelaars. Tijdens deze periode is de alternatieve route langs de Grecht toegankelijk. Beide varianten zijn in de GPS track opgenomen.Belangrijke informatie:
Beste bezoeker, het is meer dan 10 jaar geleden dat wij deze route hebben gelopen. Er is een reële kans dat de situatie ter plaatse inmiddels is veranderd. Wij adviseren u om vooraf de actualiteit van deze route te controleren.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Woerden_-_Rondom_de_Middelwetering.gpx”
aantal downloads: 1428  –  bestandsgrootte: 43,89 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 4a1d74b6f3aa4702cd0b447f003f0340
SHA1: 7d5fa9058275dbe988a8bebcc165b40680b7ada0
SHA256:3d8df1cc45b8392e815bcc5f3a8586f2ce8719d7536986512b9fc379a8bbcf6b
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Woerden_-_Rondom_de_Middelwetering.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *