Woerden: Rondom de Middelwetering

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Woerden: Rondom de Middelwetering
provincie:Utrecht
afstand:16.8 km
gelopen:Februari 2014
soort wandeling:Rondwandeling
coördinaten start:52.08503, 4.89292
Eind februari, 12 graden en de zon doet zijn best, een geweldige dag om deze route te gaan lopen. Deze route volgt deels het Lignepad en volgt voor een stukje ook het Teylingenpad (klompenpad). Vanaf station Woerden loop je via het Brediuspark naar het startpunt van het Lignepad om vanaf daar door weilanden (en oversteek met trekvlot) naar Kamerik te lopen. De weilanden zijn hier en daar nat maar over het algemeen zijn de weilanden goed te belopen. Vanuit Kamerik langs de Kameriksche Wetering richting het plaatsje Kanis. Dit gedeelte van de route gaat over asfalt en is wat drukker met auto's en fietsers. Net voorbij Kanis loop je dwars door de voor wandelaars opengestelde weilanden naar de Grecht (2 lastige hindernissen, 1x een afzetting met schapengaas over een dam en 1x een gammel hek over een dam waar je beide keren met wat creativiteit over heen dient te klimmen). Bij de Grecht volg je deze afwatering een aantal kilometer tot je op het punt komt waar je, behoudens het broedseizoen, niet verder mag lopen en je de alternatieve route door de weilanden dient te volgen. Jammer dat ze deze informatie niet op het bord bij de start van de route zetten en je hier pas achter komt als je bij de afsluiting bent aangekomen. Aan het eind van het Lignepad is het nog een kleine drie kilometer door Woerden terug naar het station.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Woerden_-_Rondom_de_Middelwetering.gpx”
aantal downloads: 368  –  bestandsgrootte: 44 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 4a1d74b6f3aa4702cd0b447f003f0340
SHA1: 7d5fa9058275dbe988a8bebcc165b40680b7ada0
SHA256: 3d8df1cc45b8392e815bcc5f3a8586f2ce8719d7536986512b9fc379a8bbcf6b

Tijdens het broedseizoen (van 1 april tot en met 1 juni) is een deel van het Lignepad afgesloten voor wandelaars. Tijdens deze periode is de alternatieve route langs de Grecht toegankelijk. Beide varianten zijn in de GPS track opgenomen.


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *