Vaassen: kasteel Cannenburch, de Molenbeek, Niersen en Hartensche Sprengen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Vaassen: kasteel Cannenburch, de Molenbeek, Niersen en Hartensche Sprengen
provincie:Gelderland
afstand:12.6 km
gelopen:Mei 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.28994, 5.96530
startpunt:parkeerplaats De Cannenburgh, Julianalaan 37-31, 8171 EA Vaassen
downloads: 463 ( gpx: 463 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Omdat bij deze wandeling de heen- en de terugweg voor een deel gebruik maken van hetzelfde pad is deze wandeling bij mij heel lang blijven liggen. Origineel loopt de route aan het eind door het park van Kasteel Cannenburch maar de toegangspoort vanaf de Koninginnneweg tot het park is helaas al geruime tijd afgesloten. Zo ontdekte ik dit ook al in 2015 en in 2016 bij het lopen van respectievelijk een etappe van het Maarten van Rossumpad en van het Veluwe Zwerfpad. De laatste kilometers van de twee hiervoor genoemde routes overlappen deels met deze wandeling. Het is zeer jammer dat wandelaars niet welkom zijn in Park Cannenburch.

Wat betreft de wandeling, deze wordt eigenlijk pas interresant na het passeren van de Gortelseweg. Het eerste stukje over het smalle pad van het kasteel (Kersendijkje) is ook zeker de moeite waard maar het stuk langs de Prins Bernardlaan is wat saai en het stuk langs de Hartense Molenbeek is erg druk met wandelaars en fietsers.

Echter zodra de Gortelseweg is overgestoken kom je niet veel andere recreanten meer tegen. De route loopt hier door een kleinschalige landschap afwisselend door bossen en door velden. Iets over de helft wijk ik even van de route af om het iets verderop gelegen wildscherm te bezoeken. Helaas valt er vandaag geen wild te zien. Vanaf het wildscherm zit het mooiste deel van de route er helaas op. Er volgt nog een stuk recht uit door bossen en velden maar even later wordt het asfalt aangedaan en volgt de route wat drukkere binnenwegen tot we nogmaals het deel langs de Hartense Molenbeek mogen bewandelen. Aan het einde zou de route, zoals hiervoor al aangegeven, nog een fraaie afsluiting door park Cannenburch moeten krijgen maar het hek zit helaas wederom dicht. Wandelaars zijn ook vandaag niet welkom in park Cannenburch. We volgen hier dan maar de doorgaande wegen buitenom dit park terug richting de parkeerplaats.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Vaassen_-_kasteel_Cannenburch_-_de_Molenbeek_-_Niersen_en_Hartensche_Sprengen_-_12.6_km.gpx”
aantal downloads: 463  –  bestandsgrootte: 21,79 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 1a28befefc20c2f21e3c9df9a1444eb0
SHA1: adb82194fe80a090e9aed30e44ea6a26874c4fee
SHA256:c48998516c9cd35397eee78ee453df0d4d0c574aa09c04ac572c4e3c2846eb07
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Vaassen_-_kasteel_Cannenburch_-_de_Molenbeek_-_Niersen_en_Hartensche_Sprengen_-_12.6_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *