Vechtdalpad etappe 1: Zwolle – Dalfsen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Vechtdalpad etappe 1: Zwolle – Dalfsen
provincie:Overijssel
afstand:23.2 km
gelopen:April 2024
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Vechtdalpad
etappe nummer:1e etappe
coördinaten start:52.50559, 6.09100
startpunt:Treinstation Zwolle
downloads: 43 ( gpx: 41 | kml: 2 )
De eerste etappe van het Vechtdalpad verliep helaas niet zonder slag of stoot. Vanaf station Zwolle pik je de routemarkering snel op maar in het centrum ben je deze even snel weer kwijt. De routebordjes zijn in het centrum te klein en hangen niet altijd op een logische plek. Het kost veel moeite om ze te vinden. Tot overmaat van ramp zijn sommige bordjes omgedraaid (lolbroeken?) waardoor je de verkeerde kant op wordt gestuurd. Ook mijn verouderde gpx-track (routeyou) was in het centrum van Zwolle niet erg behulpzaam. Het koste mij door het vele zoeken en verkeerd lopen in het centrum van Zwolle veel tijd om de eerste kilometers volgens de routemarkering te volgen.

Na het passeren van de A28 volgt gelijk de tweede teleurstelling. Langs het Zwarte Water worden de dijken versterkt en de aannemer heeft het gehele wandelpad over de dijk afgesloten. De komende 4 kilometer zoek ik alternatieven om verderop de route weer op te kunnen pikken. Dat lukt in het Westerveldse Bos maar iets meer dan een kilometer verderop, bij de monding van de Weserveldse Aa stuit ik op de volgende dijkafzetting. Ook nu is het weer tweeenhalve kilometer alternatieven zoeken om bij Langenholte weer op de route te kunnen aansluiten. Vanaf daar is de route gelukkig zonder verdere verstoring te bewandelen.

Het eerste deel door het oude centrum van Zwolle is, los van de onduidelijke markering, een leuke route. Het daaropvolgende alternatief Zwolle uit gaat echter langs de rand van de bebouwing. Ik kan mij voorstellen dat de originele etappe hier mooier is. Dan volgt een mooi maar kort stukje door het Werserveldse Bos om daarna de alternatieve route langs de Wijde Aa te pakken. Pas op de dijk (Agnietenbergpad) wordt in de verte voor de eerste keer de Vecht zichtbaar.

Na het passeren van de spoorlijn Zwolle - Meppel gaat de route verder over het fietspad op de zuidelijk gelegen dijk. Ook nu is de Vecht regelmatig in beeld. Wel is het hier helaas wat drukker met fietsers.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

De eerste kilometers langs het Zwarte Water heb ik tot twee keer toe gebruik moeten maken van alternatieve routes. De hoofdroute is aldaar in 2024 afgesloten voor wandelaars. Ik kan niet garanderen dat, als de dijkverzwaringen zijn afgerond, de markeringen nog steeds conform de route van voor de dijkverzwaring loopt. Met gebruik van de alternatieve paden wordt de totale routelengte ongeveer 25 km.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Vechtdalpad_etappe_1_-_Zwolle_-_Dalfsen_-_23.2_km.gpx”
aantal downloads: 41  –  bestandsgrootte: 101,30 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: c20248ada3eab8f38cecb8ec7a8e59b9
SHA1: ae28c0ec6db14c4dc7ee3939e47f0a580d2d8f37
SHA256:b91308fc5bf9253ff5f9205d5b1b0f80f20b69ece0a2a9bd5900dbc14381d7b3
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Vechtdalpad_etappe_1_-_Zwolle_-_Dalfsen_-_23.2_km.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

Nederland:
etappe 1: Zwolle - Dalfsen - 23.2 km
etappe 2: Dalfsen - Ommen - 16.3 km
etappe 3: Ommen - Mariënberg - 18.9 km
etappe 4: Mariënberg - Gramsbergen - 22.1 km

Duitsland (officieel):
etappe 5: niet beschikbaar
etappe 6: niet beschikbaar

Duitsland (onofficieel):
etappe 7: niet beschikbaar
etappe 8: niet beschikbaar
etappe 9: niet beschikbaar
etappe 10: niet beschikbaar
etappe 11: niet beschikbaar
etappe 12: niet beschikbaar


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *