Vechtdalpad etappe 4: Mariënberg – Gramsbergen

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Vechtdalpad etappe 4: Mariënberg – Gramsbergen
provincie:Overijssel
afstand:22.1 km
gelopen:April 2024
soort wandeling:Meerdaagse Wandelroute
naam wandeling:Vechtdalpad
etappe nummer:4e etappe
coördinaten start:52.50916, 6.57437
startpunt:Treinstation Mariënberg
downloads: 64 ( gpx: 61 | kml: 3 )
Na de langste etappe (etappe 1) loop ik vandaag de op één na langste etappe van het Nederlandse deel van het Vechtdalpad, etappe 4. Bij de start op station Mariënberg kan ik geen routemarkering voor een eventuele aanlooproute vinden maar gelukkig weet ik van een eerdere wandeling hoe het Vechtdalpad net buiten de bebouwing van Mariënberg loopt. Een kleine kilometer vanaf het station vind ik dan ook al snel de routemarkering. Het eerste stuk langs de Rheezeweg duurt ruim twee en halve kilometer en het is steeds goed zoeken naar de kleine routemarkeringsborden die niet altijd op de meest logische plaats staan.

Na het verlaten van de Rheezeweg gaat de route verder over (wederom) fietspaden maar gelukkig wel door een veel rustiger landschap en na negen kilometer wordt de buitenrand van Hardenberg bereikt. In Hardenberg is het jammer dat de route niet gelijk met het Pieterpad door het stroomgebied van de Vecht loopt maar ervoor kiest om aan de oostzijde tussen de bebouwing door te lopen.

Na Hardenberg loopt de route bijna geheel gelijk aan het Pieterpad richting het eindpunt in Gramsbergen. Grotendeels aan de westzijde van de steeds in het zicht aanwezige N34. De Vecht krijgen we op dit tweede deel van deze etappe helaas niet meer te zien.

In Gramsbergen eindigen de vier Nederlandse etappen van het Vechtdalpad. Vanuit Gramsbergen kan echter in twee etappen verder gelopen worden naar het Duitse Hoogstede. Zelf ga ik proberen om daarna nog door te lopen naar de iets meer dan 100 kilometer verderop gelegen Vechtquelle in het plaatsje Darfeld.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Vechtdalpad_etappe_1_-_Zwolle_-_Dalfsen_-_23.2_km.gpx”
aantal downloads: 61  –  bestandsgrootte: 81,68 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: dcc9e15a4165de98d2e02ab5a6d00253
SHA1: 2a0eaae4ee243a2413b5812792a401ebd6621441
SHA256:30345839f5ed50c76c8fae4d5eb8162a2b3876ae245624e639c0784c7065f51e
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Vechtdalpad_etappe_4_-_Marienberg_-_Gramsbergen_-_22.1_km.kml”
aantal downloads: 3
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Etappe overzicht:

Nederland:
etappe 1: Zwolle - Dalfsen - 23.2 km
etappe 2: Dalfsen - Ommen - 16.3 km
etappe 3: Ommen - Mariënberg - 18.9 km
etappe 4: Mariënberg - Gramsbergen - 22.1 km

Duitsland (officieel):
etappe 5: niet beschikbaar
etappe 6: niet beschikbaar

Duitsland (onofficieel):
etappe 7: niet beschikbaar
etappe 8: niet beschikbaar
etappe 9: niet beschikbaar
etappe 10: niet beschikbaar
etappe 11: niet beschikbaar
etappe 12: niet beschikbaar


Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *