Vierhouten: Elspeetsche Heide

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Vierhouten: Elspeetsche Heide
provincie:Gelderland
afstand:9.3 km
gelopen:April 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.33087, 5.81746
startpunt:parkeerplaats Vierhouten nabij Het Frusselt 32, 8076 RE Vierhouten
downloads: 374 ( gpx: 370 | kml: 4 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze route is eigenlijk nog (bijna) geheel volgens de oude beschrijving te lopen. Origineel starte de route op een parkeerplaats tegenover het Hotel aan de Nunspeterweg maar die parkeerplaats was helaas niet meer te vinden. Wel is iets verderop in het bos een parkeerplaats Vierhouten waar wij deze route zijn gestart. De route wordt hierdoor in totaal een kleine 700 meter ingekort. Vanaf de rustige parkeerplaats loopt de route even door het bos. Hier maken we een kleine omweg om ze snel mogelijk op de originele route aan te haken. Na een kleine kilometer wordt de Elspeetse Heide bereikt. Een mooi heideveld met begroeide restanten van oude stuifduinen waar het heerlijk rustig wandelen is. Op de eerste kilometer heide kom je nog de baasjes met hond tegen maar daarna wordt het opvallend stil. En dit blijft (gelukkig) ook zo tot je weer in de buurt van de parkeerplaats komt. Na het, aan het einde van heideveld, passeren van de twee grootste stuifduinen heb ik de originele route iets aangepast. Daar waar begin en einde van de originele route het zelfde pad volgden heb ik er voor gekozen om via een alternatief pad naar de parkeerplaats terug te lopen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Vierhouten_-_Elspeetsche_Heide_-_9.3_km.gpx”
aantal downloads: 370  –  bestandsgrootte: 28,67 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 5ab79c71a0f4c6e6d6347b72a0595937
SHA1: 07df9a168e2c9309b9f200e837c43c1fe3abc88b
SHA256:2181d585cc5f2fae272d6c92101aff67bc141ef2ba2bc92e0b4a64c5b32a06d0
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Vierhouten_-_Elspeetsche_Heide_-_9.3_km.kml”
aantal downloads: 4
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *