Voorst: Beekweidenpad

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Voorst: Beekweidenpad
provincie:Gelderland
afstand:16.1 km
gelopen:Maart 2023
soort wandeling:Klompenpad
bron:website: www.klompenpaden.nl
coördinaten start:52.17041, 6.14752
startpunt:parkeerplaats Dorpshuis, Schoolstraat 14, 7383 CG Voorst
downloads: 562 ( gpx: 561 | kml: 1 )
Dit klompenpad is op meerdere manieren te lopen. Wij houden de volgorde van de wandelkaart aan. Dat betekend dat we eerst de lus naar het westen volgen, dan de lus naar het oosten en tot slot het lusje naar het zuiden. Vanuit het Dorpshuis in Voorst wordt al heel snel het dorp verlaten. Via open velden gaat de route naar landgoed Beekzicht. Na het oversteken van de Rijksstraatweg volgt de route eerst de Voorster Beek en gaat vervolgens door de bossen van landgoed Beekzicht. Na een paar kilometer wordt de Rijksstraatweg (nu omgedoopt naar Zutphenseweg) nogmaals overgestoken. De bossen maken langzaam plaats voor het open landschap van het rivierenland. Na het nogmaals oversteken van de Rijksstraatweg (en het is druk dus we staan best wel even te wachten tot we veilig over kunnen steken) komen we langs het Juffersgat, een kolk uit vervlogen tijden toen de rivier de IJssel en de Voorsterbeek af en toe bezit van het landschap namen.

We steken de Rijksstraatweg nogmaals (en nu voor het laatst) over en volgen de oude rivierdijk richting de IJssel. De rivier zelf krijgen we helaas net niet te zien. Alvorens we deze zouden kunnen zien slaan we af naar het zuiden. Nu volgt een stuk geasfalteerde binnenwegen waar nog aardig wat verkeer overheen komt. Net voor we de kerk passeren slaan we nogmaals af om via het Kerkenpad de laatste lus van dit klompenpad te lopen. We hadden al op de website gelezen dat dit deel van de route modderig kan zijn en dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Het pad is duidelijk niet berekend op zoveel wandelaars. Op sommige stukken is het gras volledig kapot gelopen en moeten we stapvoets lopen om de ergste modder te ontwijken.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Voorst_-_Beekweidenpad_16.1_km.gpx”
aantal downloads: 561  –  bestandsgrootte: 43,75 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: dc535c3548c0da8a0bd3c90376e09551
SHA1: 36e5b68bb01129beada45d73a5ca0b12634786da
SHA256:90cbe4e6ca898e3c12b74d6f847e8acb2653b4bee7b8b557f5e4c8ecc2d05a26
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Voorst_-_Beekweidenpad_16.1_km.kml”
aantal downloads: 1
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *