Vorden: Kasteel Hackfort

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Vorden: Kasteel Hackfort
provincie:Gelderland
afstand:4.0 km
gelopen:Februari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids IJsselvallei Zuid en Wandelgids Achterhoek en Liemers
coördinaten start:52.10179, 6.27980
startpunt:Parkeerplaats Kasteel Hackfort, Baakseweg 8B, 7251 RH Vorden
downloads: 92 ( gpx: 92 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze korte wandeling rondom Kasteel Hackfort staat zowel in de wandelgids Wandelgids IJsselvallei Zuid als in de Wandelgids Achterhoek en Liemers. Begin 2000 kon je nog gratis parkeren op de parkeerplaats net ten zuiden van Kasteel Hackfort. Rond 2020 heeft Natuurmonumenten een nieuwe parkeerplaats (betaald parkeren) net iets ten noorden van het kasteel aangelegd. De oude parkeerplaats is inmiddels niet meer toegangelijk. Hierdoor is de route ten opzichte van de routebeschrijving rondom de twee parkeerplaatsen iets aangepast. De gehele route is voorzien van een groene markering middels pijlen. Omdat ik zo veel mogelijk de originele wandeling wil belopen wijkt deze route rondom de parkeerplaatsen iets af van de huidige gemarkeerde route.

Rondom het kasteel is het even druk met wandelaars en bezoekers maar al vrij snel laat je op deze route de drukte achter je en wandel je over rustige, veelal onverharde paden. Het heeft de afgelopen weken veel geregend en dat merk je aan de paden. Deze zijn modderig (en glad) en soms staat er een stuk(je) onder water. Ook het weiland waar de route doorheen loopt is thans voorzien van een dun laagje water. Aan het eind van de route loopt de wandeling door het park rondom het kasteel.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Sinds 2020 is de gratis parkeerplaats ten zuiden van het kasteel afgesloten en is er ten noorden van het kasteel een nieuwe parkeerplaats (betaald parkeren) gekomen.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Vorden_-_Kasteel_Hackfort_-_4.0_km.gpx”
aantal downloads: 92  –  bestandsgrootte: 17,63 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: bcbc07e39ea0dafa84bf624630900f18
SHA1: 8f5e527527a04d4b9305bf87e2160f9d49503f2f
SHA256:407fa1db0fa8acddb7a51faaefd11ffb3d0b2996459671881a8cfb87f9d5a900
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Vorden_-_Kasteel_Hackfort_-_4.0_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *