Vrouwenpolder – Waterwingebied Oranjezon

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Vrouwenpolder – Waterwingebied Oranjezon
provincie:Zeeland
afstand:11.0 km
gelopen:December 2015
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.gpswalking.nl
coördinaten start:51.58227, 3.58318
downloads: 1912 ( gpx: 1912 | kml: 0 )
Zeer fraaie wandeling door het voormalig waterwingebied Oranjezon. De route en het landschap zijn afwisselend en onderweg valt veel te zien. De door ons gevolgde GPS track klopte op een aantal punten niet waardoor wij in totaal ruim 13 km hebben gelopen, de hieronder te downloaden track is echter correct. Er staat vandaag een stevige wind en daarom besluiten we om de heenweg door het bosgebied tegen de wind in te lopen waardoor we op de terugweg op het strand de wind in de rug hebben. De route voert door de duinen, door bosgebied, langs moerasgebiedjes en over het strand. Onderweg geeft de uitkijktoren een mooi overzicht over het gebied.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (4 beoordelingen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Laden...

Het gebied is niet vrij toegankelijk. Bij de ingang staat een kaartautomaat waar je voor 1 euro per persoon (alleen gepast betalen) een kaartje dient te kopen. Parkeren is in de winterperiode gratis, in de zomer kan er alleen betaald geparkeerd worden.

Belangrijke informatie:
Beste bezoeker, wij hebben vernomen dat deze route in verband met de afsluiting van één of meerdere kwetsbare natuurgebieden helaas niet meer te bewandelen is.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Vrouwenpolder_-_Waterwingebied_Oranjezon.gpx”
aantal downloads: 1912  –  bestandsgrootte: 22,84 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: bcf0a4a489ccb081a2943e90d3defaf9
SHA1: b434c4f65ab6617d1ba34f1aaad8bf2b6967223e
SHA256:767c292211ee0b0f4aa9f70f3480f30926b60d39efc3f24192a6e864b32f8040
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Vrouwenpolder_-_Waterwingebied_Oranjezon.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2015). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

4 gedachten over “Vrouwenpolder – Waterwingebied Oranjezon

  1. Doordat Het Zeeuws Landschap een aantal delen van het traject voor wandelaars heeft afgesloten omdat er sprake is van ” een kwetsbaar gebied” kan de route slechts ten dele gevolgd worden. Daarnaast is ook een ingang naar een begrazingsgebied verplaatst. Feitelijk is de track niet meer bruikbaar en kan dus beter vervangen worden door een nieuwe track.
    De route die ik heb gevolgd staat als track op wikiloc.nl onder “Oranjezon”.

    • Beste Philip,

      Dat is spijtig om te horen. Deze route is door ons alweer ruim 6 jaar geleden gelopen en dan is er altijd een risico dat de beheerder een gebied anders inricht. Bedankt voor uw bericht, ik zal spoedig een melding bij de pagina plaatsen.

  2. Wat een mooie wandeling! Ik heb jaren in Zeeland gewoond, maar heb er eigenlijk veel te weinig gewandeld. Leuk om zo geïnspireerd te worden om er weer eens op pad te gaan.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *