Wellerlooi: Landgoed De Hamert

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Wellerlooi: Landgoed De Hamert
provincie:Limburg
afstand:5.1 km
gelopen:Januari 2024
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Limburg en Grensstreek
coördinaten start:51.50794, 6.16961
startpunt:Parkeerplaats De Hamert, nabij Twistedenerweg 2, 5856 CK Wellerlooi
downloads: 107 ( gpx: 107 | kml: 0 )
Vanaf 1996 tot ongeveer 2005 heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 heb ik een start gemaakt met het alsnog lopen van deze wandelingen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze wandeling uit 1999 is nog steeds prima te bewandelen. De vele routepaaltjes in dit gebied volgen niet langer deze route maar alle paden zijn nog steeds aanwezig en toegankelijk. Vanaf de parkeerplaats volgt een kort stukje door het bos om vervolgens op het heideveld uit te komen. Door de vele regen van de afgelopen weken zijn de vele vennen, waaronder het Pikmeeuwenwater, vanaf de wandelpaden prima zichtbaar.

Geheel in het noorden gaat de route verder over en smal maar hoog stuifduin dat fraaie uitzichten over het gebied geeft. Na een klein stukje door het bos wordt een tweede heideveld aangedaan. Vlak hierna volgt de route de benedenloop van het Geldernsch- Nierskanaal. Hier had ik eigenlijk gezien de vele regen van de afgelopen weken een wat wilder stromende watermassa verwacht maar het water kabbeld hier toch redelijk beheerst richting de Maas.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Door de vele regen eind december en begin januari staan sommige lager gelegen paden in dit gebied geheel onder water. Deze route is echter prima te bewandelen zonder wateroverlast.download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Wellerlooi_-_Landgoed_De_Hamert_-_5.1_km.gpx”
aantal downloads: 107  –  bestandsgrootte: 25,60 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 946b11c8111fac255d0bd51fe55494a9
SHA1: fd72d140085ed3e92f51fa3f8462cb48037fa17a
SHA256:7d962ff5544520bf4281fd0d492a169c288cf9ed30cc8f701f250cb1afbc4442
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Wellerlooi_-_Landgoed_De_Hamert_-_5.1_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2024). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *