Wenum-Wiesel: Wenumsche beek en landgoed Zandhegge

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Wenum-Wiesel: Wenumsche beek en landgoed Zandhegge
provincie:Gelderland
afstand:8.0 km
gelopen:Mei 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Noord Veluwe
coördinaten start:52.25711, 5.96637
startpunt:parkeerplaats Wenumse Watermolen, Oude Zwolseweg 158, 7345 DG Wenum-Wiesel
downloads: 462 ( gpx: 462 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

Deze relatief korte wandeling vanuit Wenum-Wiesel is nog bijna geheel volgens de oude routeomschrijving te bewandelen. Echter waar de originele route aangeeft te starten bij de kruising Zwolseweg en Papegaaiweg (auto in de berm parkeren) kies ik er voor om de parkeerplaats bij de Watumse Watermolen als vertrekpunt te gebruiken. Hier start tevens een klompenpad en is parkeren geen probleem. Vanaf de watermolen is het eerste stukje over de Oude Zwolseweg en de Nieuwe Molenweg nog redelijk druk met autoverkeer. Echter eenmaal de Zwolseweg overgestoken is alle drukte verdwenen en loop je bijna alleen door het fraaie kleinschalige landschap van landgoed Zandhegge. Dit gedeelte links van de Zwolseweg maakt de wandeling echt de moeite waard. Vlak voor het einde wordt nogmaals de Zwolseweg overgestoken. Het stuk over de Papegaaiweg is saai maar gelukkig volgt vlak voor het eind nog een fraai stuk langs de Wenumse Beek, terug naar het startpunt bij de watermolen. Vermoedelijk loopt dit laatste stukje richting de Wenumse Beek en de watermolen door het verleggen van paden deels iets anders dan de routebeschrijving uit 2002.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Wenum-Wiesel_-_Wenumsche_beek_en_landgoed_Zandhegge_8.0_km.gpx”
aantal downloads: 462  –  bestandsgrootte: 18,05 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: edf2f158618db8f6ec30a123bba11c8b
SHA1: 47b89c5c3888a30150321612e70a8da639a09dee
SHA256:839d8536aa45e6f9ce2c55cb739e2a7a36a265b81fc30c6c95b8f46d273f7575
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Wenum-Wiesel_-_Wenumsche_beek_en_landgoed_Zandhegge_8.0_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *