Werkendam: Wandelroute Jantjesplaat

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Werkendam: Wandelroute Jantjesplaat
provincie:Zuid-Holland
afstand:4.2 km
gelopen:Mei 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:website: www.staatsbosbeheer.nl
coördinaten start:51.77588, 4.75988
startpunt:parkeerplaats Polder Jantjesplaat nabij Spieringsluis 7, 4251 MR Werkendam
downloads: 263 ( gpx: 263 | kml: 0 )
Een wandeling door Nationaal Park De Biesbosch stond al langere tijd op mijn favorietenlijstje en vandaag is het er dan eindelijk van gekomen. Door de Biesbosch lopen helaas niet veel wandelpaden die zonder vaartocht bereikbaar zijn en de meeste wandelingen, waaronder ook deze, zijn relatief kort. Vanaf de ruime parkeerplaats volgt de route even het fietspad maar al snel wordt afgeslagen naar onverharde paden. Vanaf de paden heb je af en toe doorkijkjes over de vele plassen die het gebied rijk is maar grotendeels wordt route over door beplanting omsloten. De uitkijkjes over de plassen zijn soms schaars. Toch valt er in het gebied genoeg te zien en te horen. Bij het oversteken van één van de vele roosterplaatbruggen hoor ik opeens een hoop geplons onder mij en als ik in het water tuur zie ik net onder het oppervlak de contouren van een bijna roerloos voorbijglijdende bever. De kleur van zijn vacht loopt onder water bijna naadloos over in de opgewoelde modder en al snel verdwijnt de bever weer volledig uit beeld. Alleen kleine luchtbelletjes verraden nog waar hij (of zij) zich onder water bevindt.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Werkendam_-_Wandelroute_Jantjesplaat_-_4.2_km.gpx”
aantal downloads: 263  –  bestandsgrootte: 20,61 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 06ce65b2b55c240a01ce701d8c1bb215
SHA1: 8decfcd4d9004b3618ce195638e3f03bede95044
SHA256:2ae341d96caeca37381ef911c9ba940db4853ed66feca05c5dd27398f50df657
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Werkendam_-_Wandelroute_Jantjesplaat_-_4.2_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *