Woudenberg: Landgoed Den Treek, Veenplas, Griftdijk en Woudenbergsche Grift

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Woudenberg: Landgoed Den Treek, Veenplas, Griftdijk en Woudenbergsche Grift
provincie:Utrecht
afstand:12.7 km
gelopen:December 2023
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Gelderse Vallei
coördinaten start:52.08675, 5.40303
startpunt:Parkeerhavens Van Rijningenpark, 3931 XP Woudenberg
downloads: 160 ( gpx: 160 | kml: 0 )
Rond de eeuwwisseling heb ik veel wandelingen uit de wandelgidsen van uitgeverij Stap voor Stap gelopen. Aan een deel van deze wandelingen was ik echter nooit toegekomen. In 2022 ben ik begonnen met ook deze wandelingen alsnog te lopen. Zoals te verwachten zijn sommige wandelingen niet langer één op één te lopen maar met een paar kleine aanpassingen in de route lukt dit meestal toch.

De route is nog geheel volgens de beschrijving uit 2005 te lopen. Een klein deel van de route is momenteel (officieel) gesloten ivm mogelijk vallende takken. Er staat echter enkel een bordje, geen afzetting of hek. Veel stukken van deze wandeling zijn inmiddels opgenomen in klompenpaden. Als ik goed heb getelt ben ik wel drie verschillende klompenpaden tijdens deze wandeling tegengekomen. Omdat deze route origineel in Leusden start zit de wat vreemde lus in het noordoosten aan deze route vast. Dat stukje over buitenplaats De Boom is mooi maar daar staat ook een vervelend stuk langs de N226 tegenover en het verharde deel van de Vieweg loop je hierdoor twee keer.

Toch is dit niet per definitie een vervelende wandeling. Er is afwisseling genoeg. Aan het begin langs de Woudenbergsche Grift heb je mooie doorkijkjes naar het meer open landschap, dan volgen de landgoederen en het laatste deel van de route loopt door bosrijk gebied met als hoogtepunt het uitzicht over de Veenplas.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (1 beoordelingen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...

De wandelgids geeft aan dat de route start bij restaurant De Mof in Leusden. De parkeerplaats hoort echter bij het restaurant en omdat starten in Woudenberg voor ons ook nog eens dichterbij is starten wij deze wandeling vanuit het Van Rijningenpark in Woudenberg. Ook dit alternatieve startpunt ligt zo goed als op de route.

Belangrijke informatie:
Beste Wandelaar, in december 2023 was een klein deel van de route afgesloten ivm het gevaar van vallende takken. Zie ook de pictogrammen op de kaart. Het pad is, ondanks de geslotenverklaring, echter gewoon toegankelijk. Neemt u liever geen risico? Een kleine 100 meter verderop kunt u een alternatief pad nemen en zo om de geslotenverklaring heen lopen.
download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Woudenberg_-_Landgoed_Den_Treek_-_Veenplas_-_Griftdijk_en_Woudenbergsche_Grift_-_12.7_km.gpx”
aantal downloads: 160  –  bestandsgrootte: 33,62 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 7f3515ff857661c42e35b3ffdcb4303a
SHA1: 6d96fd0433b9f72c2e8cd18d07b3468dd21790f3
SHA256:aaca70c095361be05bb260b70c9b8ed73cb28bd54e555704f26e4044a52c68a3
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Woudenberg_-_Landgoed_Den_Treek_-_Veenplas_-_Griftdijk_en_Woudenbergsche_Grift_-_12.7_km.kml”
aantal downloads: 0
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2023). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *