Domburg: De Manteling van Walcheren

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Domburg: De Manteling van Walcheren
provincie:Zeeland
afstand:3.6 km
gelopen:Mei 2014
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Zeeland en West Brabant
coördinaten start:51.56883, 3.52379
downloads: 1574 ( gpx: 1572 | kml: 2 )
Mijn eerste wandeling in Zeeland. Eigenlijk dien ik mij hier voor te schamen, ik ben in Zeeland geboren en getogen maar toch duurde het meer dan 10 jaar (na aanvang van mijn wandelcarrière) voordat ik er mijn eerste wandeling mocht gaan lopen. Als kind kwam ik regelmatig in de "bossen" bij Domburg en nu ik na bijna 30 jaar weer terug in dit gebied ben sta ik versteld van de schoonheid van het gebied. De route begint bij kasteel Westhove en via het aangrenzende bos loop je al snel de duinen in. Er staat vandaag een stevige wind en het regent af en toe maar met de wind in de rug is het duinpad goed te belopen. Heel af en toe zie je een doorkijk naar de wilde zee en als je wil kan je door even 100 meter van de route af te wijken met je voeten op het strand staan. Vanaf het duinpad heb je een mooi overzicht over de boomkronen van het bos. De bomen hier worden nooit hoger dan de hoogte van het duin. Zodra een takje toch boven de duin probeert uit te steken wordt deze genadeloos door wind, zand en zout op zijn plaats gewezen. Zo zijn de eiken naast het duinpad al tientallen jaren oud en toch maar amper 2 meter hoog. Na ruim een kilometer duinpad keer je terug het bos in. Het bos kent een mooie onderbegroeing van stinsenplanten en varens en wordt op diverse plekken door water doorsneden. Jammer dat deze wandeling maar 3.6 km lang is, ik zou hier zomaar nog 10 km willen doorlopen....

De titel van de wandeling suggereert dat kasteel Westhove en het omliggende gebied aan Domburg toebehoren, echter zowel kasteel als omgeving behoren toe aan het iets verderop gelegen dorp Oostkapelle.

Zoals hierboven aangegeven is deze route afkomstig uit de wandelgids Wandelgids Zeeland en West Brabant. In deze gids staan 2 korte routes (route 8 en route 9) door deze bossen. Beide zijn in de wandelgids ingetekend op hetzelfde kaartje en destijds was niet goed te zien welke routelijnen bij welke wandeling behoren. Deze route is dan ook een combinatie van beide korte routes geworden. Ik zal, nu ik het kaartje in de wandelgids beter bekeken heb beide routes opnieuw moeten gaan lopen.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (4 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

Zoals overal langs de kust in Zeeland dien je voor het parkeren van je auto te betalen in de periode maart-november. De tarieven in 2014 zijn euro 1,10 per uur of euro 6,00 per dag. Buiten het seizoen is parkeren gratis.

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
   “Domburg_-_De_Manteling_van_Walcheren.gpx”
aantal downloads: 1572  –  bestandsgrootte: 6,61 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 15a8d52712c6705cb701406ed9c84511
SHA1: 6ce3655cba35a6530328a7b4373c869461f1edc4
SHA256:cc279e384c689884e907250a1da1a12a8497f5357b77724699d9afc9d4d128f2
* noot: lange SHA controlewaarden kunnen op een smal scherm incompleet worden weergegeven.

converteer en download de track van deze wandeling als KML bestand:
   “Domburg_-_De_Manteling_van_Walcheren.kml”
aantal downloads: 2
Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

converteer deze route inclusief:

 3 px.

 

Fotoverslag van deze wandeling: Het als download aangeboden GPX en KML bestand is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX en KML bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014). Ik kan niet garanderen dat de getoonde route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: De op deze website aangeboden GPX en KML bestanden zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX of KML bestanden verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX of KML bestand op deze website is niet toegestaan. De aangeboden GPX en de daarvan afgeleide KML bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden. Zie de pagina gebruiksvoorwaarden en de pagina privacyverklaring voor aanvullende informatie.

Laat gerust een berichtje achter...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *