Domburg: De Manteling van Walcheren

Iedere route bevat adresinformatie met betrekking tot het start- en het eindpunt. Klik hiervoor in de kaart op het oranje markeringspictogram . Ook als er onderweg bijzonderheden of bezienswaardigheden zijn worden deze middels een oranje markeringspictogram op de kaart aangegeven.

wandeling: Domburg: De Manteling van Walcheren
provincie:Zeeland
afstand:3.6 km
gelopen:Mei 2014
soort wandeling:Rondwandeling
bron:Wandelgids Zeeland en West Brabant
coördinaten start:51.56883, 3.52379
startpunt:
Mijn eerste wandeling in Zeeland. Eigenlijk dien ik mij hier voor te schamen, ik ben in Zeeland geboren en getogen maar toch duurde het meer dan 10 jaar (na aanvang van mijn wandelcarrière) voordat ik er mijn eerste wandeling mocht gaan lopen. Als kind kwam ik regelmatig in de "bossen" bij Domburg en nu ik na bijna 30 jaar weer terug in dit gebied ben sta ik versteld van de schoonheid van het gebied. De route begint bij kasteel Westhove en via het aangrenzende bos loop je al snel de duinen in. Er staat vandaag een stevige wind en het regent af en toe maar met de wind in de rug is het duinpad goed te belopen. Heel af en toe zie je een doorkijk naar de wilde zee en als je wil kan je door even 100 meter van de route af te wijken met je voeten op het strand staan. Vanaf het duinpad heb je een mooi overzicht over de boomkronen van het bos. De bomen hier worden nooit hoger dan de hoogte van het duin. Zodra een takje toch boven de duin probeert uit te steken wordt deze genadeloos door wind, zand en zout op zijn plaats gewezen. Zo zijn de eiken naast het duinpad al tientallen jaren oud en toch maar amper 2 meter hoog. Na ruim een kilometer duinpad keer je terug het bos in. Het bos kent een mooie onderbegroeing van stinsenplanten en varens en wordt op diverse plekken door water doorsneden. Jammer dat deze wandeling maar 3.6 km lang is, ik zou hier zomaar nog 10 km willen doorlopen....

De titel van de wandeling suggereert dat kasteel Westhove en het omliggende gebied aan Domburg toebehoren, echter zowel kasteel als omgeving behoren toe aan het iets verderop gelegen dorp Oostkapelle.
geef deze wandeling een 1 ster beoordelinggeef deze wandeling een 2 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 3 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 4 sterren beoordelinggeef deze wandeling een 5 sterren beoordeling (4 beoordelingen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...

download de track van deze wandeling als GPX bestand:
“Domburg_-_De_Manteling_van_Walcheren.gpx”
aantal downloads: 501  –  bestandsgrootte: 7 KB

Ondervindt u een probleem met het downloaden van deze route? Wij ontvangen graag een melding van u.

Controlewaarden integriteit gpx bestand:
MD5: 15a8d52712c6705cb701406ed9c84511
SHA1: 6ce3655cba35a6530328a7b4373c869461f1edc4
SHA256: cc279e384c689884e907250a1da1a12a8497f5357b77724699d9afc9d4d128f2

Zoals overal langs de kust in Zeeland dien je voor het parkeren van je auto te betalen in de periode maart-november. De tarieven in 2014 zijn euro 1,10 per uur of euro 6,00 per dag. Buiten het seizoen is parkeren gratis.


Bovenstaande gps track is met de grootste zorg samengesteld. Echter zowel de gelopen routes als het landschap kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Voor alle op deze website getoonde en te downloaden GPX bestanden geldt dan ook dat iedere route een momentopname betreft (deze route is gelopen in 2014) en dat ik niet kan garanderen dat deze route nog steeds overeenkomt met de actuele situatie in het terrein.

Disclaimer: Deze website heeft geen enkel commercieel belang. De wandelroutes zijn gratis en zonder registratie te downloaden omdat ik ze graag met jullie wil delen en ik uit ervaring weet dat het soms lastig is om een bepaalde route als GPS/GPX bestand te vinden. Op mijn website vind je alleen routes welke ik zelf heb gelopen. De aangeboden GPX bestanden zijn altijd eigen nabewerkte logs (Garmin Oregon 450 / Garmin Oregon 700) veelal gelopen aan de hand van tracks, beschrijvingen en/of plattegronden van derden.

De op deze website getoonde foto's van wandelroutes, uitgezonderd foto's waarop personen staan afgebeeld, zijn vrij te gebruiken voor niet commerciele toepassingen zolang de afbeelding wordt voorzien van een duidelijke bronvermelding. Foto's in een hogere resolutie zijn op aanvraag vrij verkrijgbaar.

De op deze website aangeboden GPX tracks zijn uitdrukkelijk voor persoonlijk gebruik. Mijn GPX tracks verspreiden via een andere website of het direct linken (download) naar een GPX track op deze website is niet toegestaan. Vanzelfsprekend is het linken naar een pagina op deze website wel toegestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *